Please use this identifier to cite or link to this item: https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/12978
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΜπέλλος, Ευάγγελοςel
dc.contributor.authorΑναστασόπουλος, Βασίλειοςel
dc.date.accessioned2021-07-08T09:06:08Z-
dc.date.available2021-07-08T09:06:08Z-
dc.date.issued2021-07-08-
dc.identifier.urihttps://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/12978-
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/*
dc.subjectΠανδημίαel
dc.subjectPandemicen
dc.titleΗ Επίδραση της Πανδημίας σε Επιχειρήσεις Εστίασης του Νομού Θεσπρωτίαςel
heal.typebachelorThesis-
heal.generalDescription1742el
heal.classificationΕστίαση-Μαζική Επιχειρήσειςel
heal.classificationCatering-Mass Businessen
heal.dateAvailable2024-01-06T19:51:02Z-
heal.languageel-
heal.accessfree-
heal.recordProviderΤ.Ε.Ι. Ηπείρουel
heal.publicationDate2021-07-07-
heal.bibliographicCitationΜπέλλος,Ε. ,Αναστασόπουλος, Β. ,2021. Η Επίδραση της Πανδημίας σε Επιχειρήσεις Εστίασης του Νομού Θεσπρωτίας. Πτυχιακή εργασία. Ηγουμενίτσα. ΤΕΙ Ηπείρου. Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας. Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.el
heal.abstractΑυτή η έρευνα διερευνά τις επιπτώσεις της νέας νόσου κορονοϊού, που αναφέρεται επίσης ως πανδημία COVID-19, στη βιομηχανία της εστίασης. Εξετάζει τόσο τις βραχυπρόθεσμες όσο και τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της πανδημίας και σκιαγραφεί στρατηγικές για τη μείωση των πιθανών συνεπειών αυτών των επιπτώσεων. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιούμε μια ποσοτική, μεθοδολογία συλλέγοντας δεδομένα από 40 επιχειρήσεις εστίασης στη Θεσπρωτία. Τα ευρήματα δείχνουν ότι οι βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις αυτής της πανδημίας, όπως η έλλειψη κεφαλαίου κίνησης και οι περιορισμένες δραστηριότητες αποπληρωμής υποχρεώσεων, είναι σοβαρές, ενώ οι μεσοπρόθεσμες έως μακροπρόθεσμες επιπτώσεις διαφαίνονται να είναι περίπλοκες και αβέβαιες. Μακροπρόθεσμα, διάφορες μετρήσεις απόδοσης, όπως η απόδοση της επένδυσης από τις επιχειρήσεις, η συμβολή των επιχειρήσεων στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) και το μέγεθος των εργαζομένων, αναμένεται να μειωθούν. Επιπλέον, οι εταιρείες ενδέχεται να χρειαστεί να αναδιαρθρώσουν την αλυσίδα εφοδιασμού τους και να δημιουργήσουν σχέσεις με νέους διανομείς και εμπορικούς εταίρους. Η μελέτη προτείνει διάφορες στρατηγικές που μπορούν να υιοθετήσουν οι διαχειριστές σε αυτόν τον τομέα για να βελτιώσουν την ανθεκτικότητα στο μεταβαλλόμενο περιβάλλον κατά τη διάρκεια και μετά την εποχή του COVID-19. Ενώ αυτή η έρευνα είναι επίκαιρηκαι συμβάλλει τόσο στη θεωρία όσο και στην πρακτική, δεν αφορά όμως μεγάλες εταιρείες στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών. Επομένως, οι επιπτώσεις και οι στρατηγικές που προσδιορίζουμε ενδέχεται να μην ισχύουν για μεγαλύτερες εταιρείες.el
heal.advisorNameΓιώτης, Γεώργιοςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων - Κατεύθυνση Διοίκηση Επιχειρήσεωνel
heal.academicPublisherIDteiep-
heal.numberOfPages72-
heal.fullTextAvailabilitytrue-
Appears in Collections:Προπτυχιακές εργασίες Τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων-Κατεύθυνση Διοίκηση Επιχειρήσεων ΤΕΙ Ηπείρου

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΠΕΛΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ-ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ.pdfΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ975.21 kBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons