Please use this identifier to cite or link to this item: https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/123456789/33437
Title: Μέθοδοι διαχείρισης και αξιοποίησης βιοαποβλήτων
Bio-waste management and utilization methods
Alternative title / Subtitle: η περίπτωση του βιοποβλήτου καφέ
the case of spent coffee grounds (SCG)
Institution and School/Department of submitter: Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σχολή Θετικών Επιστημών
Subject classification: Διαχείριση βιοαποβλήτων
Keywords: Βιοαπόβλητα,Καφές,Καταναλωμένος κόκκος καφέ (SCG)
URI: https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/123456789/33437
http://dx.doi.org/10.26268/heal.uoi.13153
Table of contents: ΕΙΣΑΓΩΓΗ 5 Κεφάλαιο 1ο : Οργανικά απόβλητα, Αστικά Στερεά Απόβλητα και Βιοαπόβλητα 6 1.1 Οργανικά απόβλητα 6 1.2 Αστικά Στερεά Απόβλητα (ΑΣΑ) – Municipal solid waste 9 1.3 Βιοαποδομήσιμα απόβλητα (ΒΑΑ) και Βιοαπόβλητα (ΒΑ ή ΒW) 10 1.4 Περιβαλλοντικά ζητήματα που δημιουργούν 13 1.5 Ανάγκη διαχωρισμού βιοαποβλήτων από ΑΣΑ 15 1.6 Ανάγκη για επεξεργασία 17 1.6.1 Συστήματα διαχείρισης βιοαποβλήτων 19 1.7 Υφιστάμενη κατάσταση παραγωγής κι επεξεργασίας βιοαποβλήτων 23 2ο Κεφάλαιο: Μέθοδοι επεξεργασίας-διαχείρισης βιοαποβλήτων 27 2.1 Βιοδυιλιστήρια 27 2.1.1 Οφέλη και προκλήσεις βιοδυιλιστηρίων 30 2.2 Διεργασίες που πραγματοποιούνται σε ένα βιοδιυλιστήριο 32 2.2 Παραγωγή κομπόστ και εδαφοβεβλιτωτικών 32 2.2.1 Κομποστοποίηση 35 2.2.2 Συν-κομποστοποίηση 40 2.2.3 Αναερόβια χώνευση 41 2.3 Παραγωγή - Ανάκτηση ενέργειας 48 2.3.1 Διεργασίες παραγωγής ελαίων/βιοντίζελ 50 2.3.2 Παραγωγή ενέργειας με υγροποίηση ή πυρόλυση (ή αεριοποίηση) 54 2.4 Καύση 57 2.5 Υγειονομική ταφή 59 Κεφάλαιο 3ο Ο καφές και η επεξεργασία των υπολειμμάτων του 61 3.1 Υφιστάμενη κατάσταση 61 3.2 Χρήσεις βιοαποβλήτων κατακαθιών καφέ 63 3.3 Παραγωγή ενέργειας 64 3.3.1 Βιοντίζελ 65 3.3.2 Ανακτήσιμα σάκχαρα και παραγωγή βιοαιθανόλης 68 3.3.3 Στερεό βιοκαύσιμο 70 3.3.4 Υγροποίηση και πυρόλυση 71 3.4 Κομποστοποίηση 74 3.5 Παρασκευή υλικών 76 3.5.1 Υλικά πλήρωσης κλπ 76 3.5.2 Συνθετικά υλικά 77 3.5.3 Φίλτρα προσρόφησης 78 3.6 Διατροφικά οφέλη και υγεία 79 3.6.1 Φαινόλες και αντιοξειδωτικά 79 3.6.2 Αντικαρκινική δράση 81 3.7 Αλκοολούχα ποτά 82 3.8 Αρτοποιία 83 Συμπεράσματα 83 Βιβλιογραφία 85
Appears in Collections:Διατριβές Μεταπτυχιακής Έρευνας (Masters) - ΧΗΜ

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Μ.Ε. Δημακα Β. 2023.pdf2.77 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons