Please use this identifier to cite or link to this item:
https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/9898
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Ζαρίδα, Κωνσταντίνα | el |
dc.contributor.author | Νάκα, Αικατερίνη | el |
dc.contributor.author | Ρήγα, Κωνσταντίνα | el |
dc.contributor.author | Σκούρου, Ιωάννα | el |
dc.date.accessioned | 2019-04-16T10:00:57Z | - |
dc.date.available | 2019-04-16T10:00:57Z | - |
dc.date.issued | 2019-04-16 | - |
dc.identifier.uri | https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/9898 | - |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/ | * |
dc.subject | Διατροφή | el |
dc.subject | Προσχολική ηλικία | el |
dc.subject | Μέσα μαζικής ενημέρωσης | el |
dc.subject | Οικογένεια | el |
dc.subject | Σχολείο | el |
dc.title | Η επίδραση των μέσων μαζικής ενημέρωσης στη διατροφή των παιδιών προσχολικής ηλικίας | el |
heal.type | bachelorThesis | el |
heal.classification | Προσχολική αγωγή | el |
heal.dateAvailable | 2024-01-07T11:16:03Z | - |
heal.language | el | el |
heal.access | free | el |
heal.recordProvider | Τ.Ε.Ι. Ηπείρου | el |
heal.publicationDate | 2019-04-01 | - |
heal.bibliographicCitation | Ζαρίδα, Κ., κ.ά. 2019. Η επίδραση των μέσων μαζικής ενημέρωσης στη διατροφή των παιδιών προσχολικής ηλικίας. Πτυχιακή εργασία. Ιωάννινα: Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τμήμα αγωγής και φροντίδας στην πρώιμη παιδική ηλικία. | el |
heal.abstract | Η διατροφή των νηπίων κατά την προσχολική ηλικία χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και επιμέλειας και έχει σπουδαία σημασία για την σωστή και υγιής ανάπτυξη του παιδιού. Στη διατροφή, σημαντικό ρόλο επιτελούν διάφοροι παράγοντες όπως η οικογένεια, το σχολικό περιβάλλον αλλά και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με τα οποία το παιδί έρχεται καθημερινά σε επαφή. Η παρούσα μελέτη θέτει ως στόχο την μελέτη των παραγόντων που φαίνεται να επιδρούν δυναμικά ή και καταλυτικά στην διαμόρφωση της διατροφής των παιδιών. Τόσο τα περιβάλλοντα με τα οποία το παιδί έρχεται σε επαφή όσο και τα διάφορα πρότυπα που προβάλλονται και καλλιεργούνται σε αυτό φαίνεται πως έχουν άμεση σχέση και αντίκτυπο στην δημιουργία διατροφικών συνηθειών και προτύπων. Ζητούμενο είναι μέσα από αυτά τα πρότυπα να καλλιεργείται η σπουδαιότητα και η αξία της διατροφής, που είναι καίριας σημασίας για την σωστή ανάπτυξη του νηπίου μέσα από ένα υγιεινό και ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής. Η επιβολή κανόνων, η προτίμηση υγιεινών τροφών, η καθιέρωση προτύπων που προωθούν την υγιεινή διατροφή, ο ενδελεχής έλεγχος και η επιτήρηση των παιδιών όταν ασχολούνται με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αλλά και η εκπαίδευσή τους ως καταναλωτές, μπορούν να δράσουν σημαντικά στην διατροφική εξέλιξη του παιδιού ώστε να αποκτήσει υγιεινές διατροφικές συνήθειες και να αποφύγει διάφορα ιατρικά προβλήματα και ιδίως την παχυσαρκία που τείνει να παίρνει διαστάσεις «επιδημίας». | el |
heal.abstract | The nutrition of pre-school age infants, requires particular care and is of great importance for the proper and healthy development of the child. Various factors such as family, school environment and media with which the child comes into contact daily, are important for the children’ s diet. This study aims to study the factors that appear to have a dynamic or even catalytic effect on the formation of children's nutrition. Both the environments with which the child comes in contact and the various patterns displayed and cultivated in, it seem to have a direct relationship and impact on the creation of eating habits and patterns. What is required is through these standards to cultivate the importance and value of nutrition, which is crucial to the proper development of the infant through a healthy and balanced diet plan. Enforcing rules, preference for healthy foods, establishing standards that promote healthy eating, thorough control and supervision of children when dealing with the mass media and their education as consumers can play an important role in the child's nutritional development in order to obtain healthy eating habits and to avoid various medical problems, especially obesity that tends to become "epidemic". | en |
heal.advisorName | Νούσια, Αλεξάνδρα | el |
heal.committeeMemberName | Κανέλλου, Νικολίτσα | el |
heal.committeeMemberName | Μπατσής, Δημήτριος | el |
heal.academicPublisher | Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας, Τμήμα Προσχολικής Αγωγής | el |
heal.academicPublisherID | uoi | el |
heal.numberOfPages | 102 | el |
heal.fullTextAvailability | true | - |
Appears in Collections: | Προπτυχιακές εργασίες Τμ. Προσχολικής Αγωγής ΤΕΙ Ηπείρου |
Files in This Item:
There are no files associated with this item.
This item is licensed under a Creative Commons License