Please use this identifier to cite or link to this item: https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/7848
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΝικολοπούλου, Δήμητραel
dc.date.accessioned2017-11-13T10:27:15Z-
dc.date.available2017-11-13T10:27:15Z-
dc.date.issued2017-11-13-
dc.identifier.urihttps://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/7848-
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/*
dc.subjectΔιατροφήel
dc.subjectΔιατροφικές διαταραχέςel
dc.subjectΜητρικός θηλασμόςel
dc.subjectΦυσική διατροφήel
dc.subjectΤεχνητή διατροφήel
dc.titleΗ διατροφή του παιδιού κατά την βρεφική και νηπιακή ηλικίαel
heal.typebachelorThesis-
heal.generalDescriptionΤμήμα Βρεφονηπιοκομίαςel
heal.classificationΠαιδιά -- Διατροφήel
heal.dateAvailable2024-01-07T02:02:20Z-
heal.languageel-
heal.accessfree-
heal.recordProviderΤ.Ε.Ι. Ηπείρουel
heal.publicationDate2007-
heal.bibliographicCitationΝικολοπούλου, Δ., 2007. Η διατροφή του παιδιού κατά την βρεφική και νηπιακή ηλικία. Πτυχιακή εργασία. Ιωάννινα: Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας. Τμήμα Βρεφονηπιοκομίας.el
heal.abstractΕίναι γνωστό ότι η διατροφή διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στην ζωή του ανθρώπου. Μέσω αυτής παρέχονται στον ανθρώπινο οργανισμό όλα εκείνα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που τον ενισχύουν και του προσφέρουν ευεξία. Μια σωστή ισορροπημένη διατροφή αποτελεί τον θεμέλιο λίθο για την ανάπτυξη γερών, γεμάτων ζωή, παιδιών ενώ πολλά είναι τα προβλήματα που προκαλούνται από την ανεπάρκεία της. Ενδιαφέρον, λοιπόν, θέμα να ασχοληθεί κανείς και να ψάξει βαθύτερα τα διάφορα παρακλάδια της. Βασικός στόχος της εργασίας αυτής είναι να τονιστεί η αξία της διατροφής για τον άνθρωπο από την αρχή κιόλας της ζωής του, τον ρόλο που εκείνη διαδραματίζει στην μετέπειτα εξέλιξή του, σε όλους τους τομείς της ζωής του. Στο πρώτο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα στοιχεία διατροφής και τα διάφορα είδη γάλακτος στη βρεφική ηλικία. Η φυσική διατροφή, πλεονεκτήματα, αντενδείξεις και εμπόδια αυτής καθώς και η σωστή αρχή για το θηλασμό αναλύονται στο δεύτερο κεφάλαιο. Με την τεχνητή διατροφή θα ασχοληθούμε στο τρίτο κεφάλαιο αναλύοντας τα υπέρ και τα κατά, καθώς επίσης και τους κανόνες που πρέπει να εφαρμόζονται για να είναι επιτυχής. Ακόμη, γίνεται αναφορά και στο θέμα της μικτής διατροφής. Στο τέταρτο κεφάλαιο ασχολούμαι με τον απογαλακτισμό, την κατάλληλη στιγμή για περιορισμό της χρήσης του μπιμπερό ώστε να γίνει σωστή είσοδος στερεάς τροφής. Στο πέμπτο κεφάλαιο παρουσιάζω τις 4 ομάδες τροφών και αναφέρομαι στην προσφορά της κάθε μίας ξεχωριστά για την υγεία του παιδιού. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στα προβλήματα διατροφής και τα οποία εξηγώ ένα προς ένα στο έκτο κεφάλαιο. Για το πώς θα προσελκύσουν οι γονείς το παιδί στο τραπέζι και για το ρόλο γενικώς της οικογένειας στη διατροφή του παιδιού αναφέρομαι στο έβδομο κεφάλαιο. Στο όγδοο κεφάλαιο αναλύεται το γεύμα των κέντρων προσχολικής αγωγής. Τέλος, παρουσιάζω σε μορφή παραρτήματος μια μικρή εργασία για το πρόγραμμα διατροφής του παιδικού σταθμού στον οποίο κάνω την πρακτική μου.el
heal.advisorNameΠαππά, Αικατερίνηel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικήςel
heal.academicPublisherIDteiep-
heal.numberOfPages78-
heal.fullTextAvailabilityfalse-
Appears in Collections:Προπτυχιακές εργασίες Τμ. Προσχολικής Αγωγής ΤΕΙ Ηπείρου

Files in This Item:
There are no files associated with this item.


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons