Please use this identifier to cite or link to this item: https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/4937
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΠασσά, Σοφίαel
dc.date.accessioned2016-03-09T10:53:11Z-
dc.date.available2016-03-09T10:53:11Z-
dc.date.issued2016-03-09-
dc.identifier.urihttps://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/4937-
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/*
dc.subjectΣυμβατική γεωργίαel
dc.subjectΒιολογική γεωργίαel
dc.subjectΒιολογικά προϊόνταel
dc.subjectΕλιάel
dc.subjectΠρέβεζαel
dc.titleΗ βιολογική γεωργία. Μελέτη περίπτωσης. Βιολογικές καλλιέργειες στην Πρέβεζα.el
heal.typebachelorThesis-
heal.generalDescriptionΤμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής FIN -- Α/Α 0048el
heal.classificationΒιολογική γεωργίαel
heal.classificationΒιολογικά προϊόνταel
heal.classificationΕλιά -- Καλλιέργεια -- Ελλάδα -- Πρέβεζα (Νομός)el
heal.dateAvailable2024-01-08T13:04:04Z-
heal.languageel-
heal.accessfree-
heal.recordProviderΤ.Ε.Ι. Ηπείρουel
heal.publicationDate2014-
heal.bibliographicCitationΠασσά, Σ., 2014. Η βιολογική γεωργία. Μελέτη περίπτωσης: βιολογικές καλλιέργειες στην Πρέβεζα. Πτυχιακή εργασία. Πρέβεζα. Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας. Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής.el
heal.abstractΗ ποιότητα των προϊόντων αποτελεί σημαντικό ζήτημα που απασχολεί τους καταναλωτές αλλά και τον παραγωγικό κόσμο σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι διατροφικές κρίσεις έχουν ευαισθητοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τους καταναλωτές και έχουν κλονίσει την εμπιστοσύνη τους όσον αφορά την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων. Η κύρια τάση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια είναι η στροφή προς τα βιολογικά τρόφιμα και προϊόντα. Η δυναμική που εμφανίζεται προδιαγράφει για τα επόμενα χρόνια εξαιρετικά σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης της αγοράς τόσο στον τομέα της βιολογικής γεωργίας όσο και της κτηνοτροφίας. Ο σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η καταγραφή των εξελίξεων στη γεωργία, το πέρασμα από τις συμβατικές στις βιολογικές μεθόδους καθώς και οι διάφορες παράμετροι που σχετίζονται με τα βιολογικά προϊόντα. Ειδικότερα, η εργασία χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος, προσεγγίζουμε τη βιολογική καλλιέργεια από θεωρητικά σκοπιά. Αναφερόμαστε στα αδιέξοδα της συμβατικής γεωργίας, το πέρασμα στη βιολογική, τις προϋποθέσεις για την άσκηση των βιολογικών καλλιεργειών, την ιστορική εξέλιξη σε παγκόσμια, ευρωπαϊκή και εθνική κλίμακα καθώς και ορισμένα οικονομικά στοιχεία γύρω από την επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο της βιολογικής γεωργίας. Στο δεύτερο μέρος, εξειδικεύουμε την ανάλυση σε τοπικό επίπεδο για την Ήπειρο και κυρίως την περιοχή της Πρέβεζας. Ειδικότερα, ασχολούμαστε με την κατάσταση των βιολογικών καλλιεργειών της ελιάς και των κηπευτικών στην Πρέβεζα. Για τις ανάγκες της εργασίας, στραφήκαμε σε τρεις ενδεικτικούς εκπροσώπους των επαγγελμάτων που σχετίζονται με τη βιολογική γεωργία και ζητήσαμε πληροφορίες για την εξέλιξη των βιολογικών καλλιεργειών και προϊόντων καθώς και την υφιστάμενη κατάσταση στην περιοχή. Τέλος, συνοψίζουμε τα βασικά σημεία της εργασίας και εξάγουμε τα συμπεράσματά μας για το παρόν και το μέλλον της βιολογικής καλλιέργειας στην Πρέβεζα. Χαρακτηριστικά σημεία αποτελούν η μη ορθή αξιοποίηση των επιδοτήσεων και η στροφή προς μια εναλλακτική μορφή διάθεσης των αγροτικών προϊόντων στην αγορά μέσω της γεωγραφικής τους προέλευσης.el
heal.advisorNameΝαξάκης, Χαρίλαοςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικήςel
heal.academicPublisherIDteiep-
heal.numberOfPages105-
heal.fullTextAvailabilitytrue-
Appears in Collections:Προπτυχιακές εργασίες Τμ. Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ΤΕΙ Ηπείρου

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Σοφία Πασσά πτυχιακή - η βιολογική γεωργία.pdfΚύριο άρθρο2.29 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons