Please use this identifier to cite or link to this item: https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/13142
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΡάπτης, Βασίλειοςel
dc.date.accessioned2021-11-22T09:35:18Z-
dc.date.available2021-11-22T09:35:18Z-
dc.date.issued2021-11-22-
dc.identifier.urihttps://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/13142-
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/*
dc.subjectHMFel
dc.subjectΠιστοποίηση προϊόντωνel
dc.subjectΜέλιel
dc.titleΠιστοποίηση προϊόντος μελισσοκομίας, ανίχνευση HMF (5-υδροξυλομεθυλοφουρφουράλης) ως δείκτης θερμικής επεξεργασίας.el
heal.typebachelorThesis-
heal.classificationΜελισσοκομίαel
heal.identifier.secondaryΠτυχιακή εργασία-
heal.dateAvailable2024-01-06T16:13:46Z-
heal.languageel-
heal.accessfree-
heal.recordProviderΤ.Ε.Ι. Ηπείρουel
heal.publicationDate2021-
heal.bibliographicCitationΡάπτης, Β., 2021. Πιστοποίηση προϊόντος μελισσοκομίας, ανίχνευση HMF (5-υδροξυλομεθυλοφουρφουράλης) ως δείκτης θερμικής επεξεργασίας. Πτυχιακή εργασία. Άρτα: Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγής.el
heal.abstractΗ μελισσοκομία είναι ένας δυναμικός κλάδος της γεωργίας, που αντιπροσωπεύει σχεδόν το 1% της συνολικής αξίας της γεωργικής παραγωγής στη χώρα μου. Για τους Έλληνες αγρότες, αυτή είναι μια εξαιρετική εναλλακτική πηγή εισοδήματος, και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι σημαντική απασχόληση. Πρώτα από όλα, θα αναφέρω στο μέλι, το οποίο είναι το πιο πολυσυζητημένο προϊόν. Το μέλι είναι το μόνο φαγητό στον πλανήτη που δεν θα σαπίσει ή θα χαλάσει. Η αξία των μελισσών και των προϊόντων τους έχει αναγνωριστεί από όλα τα επιστημονικά ιδρύματα που σχετίζονται με τη διατροφή και την έρευνα για την ανθρώπινη υγεία και η συμβολή της στη γεωργία και την οικολογία είναι πράγματι ανυπολόγιστη. Από τις εμπειρικές μεθόδους αξιολόγησης της μελισσοκομίας και των παραγόμενων προϊόντων, διεξάγουμε επί του παρόντος επιστημονικές μελέτες, πειράματα και υπολογισμοί ακρίβειας, όλων των παραμέτρων που αποτελούν την μοναδικότητα της συνεισφοράς του εντόμου της μέλισσας στη βιολογική αλυσίδα και του μελιού στη διατροφική αλυσίδα του ανθρώπου, αλλά και στην γεωργική παραγωγή μίας χώρας.el
heal.abstractBeekeeping is a dynamic branch of agriculture and in our country, it covers almost 1% of the gross value of agricultural production. It is an excellent alternative source of income for Greek farmers and under certain circumstances can be a major occupation. So, starting, I will first refer to honey which is also this product for which the biggest reason is made. Honey is the only food on the planet that will never spoil or rot. The value of the bee and its products is recognized by all scientific bodies related the study and research on nutrition and human health, while its contribution to agriculture and ecology is truly incalculable. From the empirical methods of evaluation of beekeeping and the products produced, we are currently conducting scientific studies, experiments, and accuracy calculations, all the parameters that constitute the uniqueness of the contribution of the bee insect to the biological chain and honey to the food chain but the human and in the agricultural production of a country.el
heal.advisorNameΠατακιούτας, Γεώργιοςel
heal.committeeMemberNameΚαριπίδης, Χαράλαμποςel
heal.committeeMemberNameΜάντζος, Νικόλαοςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherIDteiep-
heal.numberOfPages50-
heal.fullTextAvailabilityfalse-
Appears in Collections:Προπτυχιακές εργασίες Τμ. Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγής

Files in This Item:
There are no files associated with this item.


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons