Please use this identifier to cite or link to this item: https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/13075
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΚούτρας, Βασίλειοςel
dc.contributor.authorΜοσχόπουλος, Στυλιανόςel
dc.contributor.authorΠανής, Μάριοςel
dc.date.accessioned2021-10-11T07:08:38Z-
dc.date.available2021-10-11T07:08:38Z-
dc.date.issued2021-10-11-
dc.identifier.urihttps://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/13075-
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/*
dc.subjectΑντιοξειδωτικές ουσίεςel
dc.subjectΦαινολικά συστατικάel
dc.titleΣυγκριτική αξιολόγηση της ολικής αντιοξειδωτικής ικανότητας και της περιεκτικότητας σε φαινολικά συστατικά των ποικιλιών Αμπέλου Μοσχάτο Αμβούργου και Syrah που καλλιεργούνται στην περιοχή του Δομοκού Φθιώτιδας.el
heal.typebachelorThesis-
heal.classificationΚαλλιέργεια αμπέλουel
heal.identifier.secondaryΠτυχιακή Εργασία-
heal.dateAvailable2024-01-06T11:22:31Z-
heal.languageel-
heal.accessfree-
heal.recordProviderΤ.Ε.Ι. Ηπείρουel
heal.publicationDate2021-
heal.bibliographicCitationΚούτρας, Μ., & Μοσχόπουλος, Σ., & Πανής, Μ., 2021. Συγκριτική αξιολόγηση της ολικής αντιοξειδωτικής ικανότητας και της περιεκτικότητας σε φαινολικά συστατικά των ποικιλιών Αμπέλου Μοσχάτο Αμβούργου και Syrah που καλλιεργούνται στην περιοχή του Δομοκού Φθιώτιδας. Πτυχιακή εργασία. Άρτα: Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής.el
heal.abstractΤο αμπέλι είναι ένα αγγειόσπερμο φυτό, ανήκει στην τάξη των Ραμνωδών (Rhamnales) και στην οικογένεια των Αμπελοειδών (Vitaceae). Εμφανίζει πολλές ποικιλίες, οι οποίες καλλιεργούνται κυρίως στις εύκρατες περιοχές της γης. Σκοπός της παρούσας πτυχιακής έρευνας είναι αρχικά η διερεύνηση των καλλιεργητικών τεχνικών που χρησιμοποιούνται για την καλλιέργεια της αμπέλου, δίνοντας έμφαση στην περιοχή του Δομοκού Φθιώτιδας. Στη συνέχεια γίνεται περιγραφή και αξιολόγηση της περιεκτικότητας σε ολικά αντιοξειδωτικά (TAC) και σε φαινολικές ουσίες, σε μούστο που προέρχεται από δύο ποικιλίες οινοποιίας από αμπελώνα εγκατεστημένο στην περιοχή του Δομοκού Φθιώτιδας. Ως πειραματικό υλικό χρησιμοποιήθηκε μούστος από τις ποικιλίες Μοσχάτο Αμβούργου και Syrah. Τα πρέμνα των δύο αυτών ποικιλιών ήταν φυτεμένα σε αμπελώνα του Δομοκού Φθιώτιδας. Για τον προσδιορισμό της TAC των τριών τύπων μούστου, που μελετήθηκαν στην παρούσα εργασία, εφαρμόσθηκε η μέθοδος του Διφαινυλοπικρυλυδραζυλίου (DPPH) και για τον προσδιορισμό του περιεχόμενου σε φαινολικές ουσίες η μέθοδος Folin–Ciocalteu. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μεταξύ των τριών τύπων μούστου υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές στην περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες και σε φαινολικά συστατικά.el
heal.advisorNameΚαριπίδης, Χαράλαμποςel
heal.committeeMemberNameΜπέζα, Παρασκευήel
heal.committeeMemberNameΖήσης, Κωνσταντίνοςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherIDteiep-
heal.numberOfPages61-
heal.fullTextAvailabilitytrue-
Appears in Collections:Προπτυχιακές εργασίες Τμ. Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ΜΟΣΧ-ΚΟΥΤΡΑ-ΠΑΝΗ.pdfΠτυχιακή Εργασία2.2 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons