Please use this identifier to cite or link to this item: https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/13056
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΝούσιας, Κωνσταντίνοςel
dc.date.accessioned2021-09-24T08:58:15Z-
dc.date.available2021-09-24T08:58:15Z-
dc.date.issued2021-09-24-
dc.identifier.urihttps://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/13056-
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/*
dc.subjectΑντιοξειδωτική ικανότηταel
dc.subjectΑνθόμελοel
dc.subjectΜελιτώματαel
dc.subjectΓαλλικό οξύel
dc.titleΜελέτη της ολικής αντιοξειδωτικής ικανότητας και ολικών φαινολών σε διάφορα είδη μελιού που παράγονται στην περιοχή των Ιωαννίνων.el
heal.typebachelorThesis-
heal.classificationΜέλιel
heal.identifier.secondaryΠτυχιακή Εργασία-
heal.dateAvailable2024-01-06T11:31:42Z-
heal.languageel-
heal.accessfree-
heal.recordProviderΤ.Ε.Ι. Ηπείρουel
heal.publicationDate2021-
heal.bibliographicCitationΝούσιας, Κ., 2021. Μελέτη της ολικής αντιοξειδωτικής ικανότητας και ολικών φαινολών σε διάφορα είδη μελιού που παράγονται στην περιοχή των Ιωαννίνων. Πτυχιακή εργασία. Άρτα: Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής.el
heal.abstractΣτην εργασία αυτή μελετήθηκε η ολική αντιοξειδωτική ικανότητα και περιεκτικότητα ολικών φαινολών σε διάφορα είδη μελιού που παράγονται στην περιοχή των Ιωαννίνων ενώ παράλληλα παρατίθενται και στοιχεία από ξένη βιβλιογραφία. Αρχικά η εργασία αναφέρεται στο μέλι και στις ιδιότητες του. Ακολουθούν οι παραδοσιακές χρήσεις του μελιού και τα είδη μελιού στην Ελλάδα. Εν συνεχεία αναλύονται οι αντιοξειδωτικές ενώσεις στο μέλι, οι φαινολικές ενώσεις, ο μηχανισμός δράσης των αντιοξειδωτικών και περιγράφονται οι μέθοδοι υπολογισμού της ολικής αντιοξειδωτικής ικανότητας. Τέλος ακολουθεί το πειραματικό μέρος που ερευνά τις φαινόλες και τις αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχονται στα 3 είδη μελιού από θυμάρι, βελανιδιά και έλατο που παράγονται στην περιοχή των Ιωαννίνων.el
heal.abstractIn this work, the total antioxidant capacity and content of total phenols in various types of honey produced in the area of Ioannina were studied, while at the same time data from foreign literature are presented.. Initially the work refers to honey and its properties. It follows the traditional uses of honey and the types of honey in Greece. Then the antioxidants in honey, the phenolic compounds, the mechanism of action of the antioxidants are analyzed and the methods for calculating the total antioxidant capacity are described Finally follows the experimental part that investigates the phenols and antioxidants contained in the 3 types of honey from thyme, oak and fir produced in the area of Ioanninael
heal.advisorNameΚαριπίδης, Χαράλαμποςel
heal.committeeMemberNameΜπέζα, Παρασκευήel
heal.committeeMemberNameΖήσης, Κωνσταντίνοςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherIDteiep-
heal.numberOfPages56-
heal.fullTextAvailabilitytrue-
Appears in Collections:Προπτυχιακές εργασίες Τμ. Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΝΟΥΣΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ τελικο (2).pdfΠτυχιακή Εργασία1.51 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons