Please use this identifier to cite or link to this item: https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/12745
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΣμπόνια, Χρυσάνθη-Σεμέληel
dc.date.accessioned2021-06-04T07:39:06Z-
dc.date.available2021-06-04T07:39:06Z-
dc.date.issued2021-06-04-
dc.identifier.urihttps://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/12745-
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/*
dc.subjectΜέλισσαel
dc.subjectΔημιουργία αστικής γεωργίαςel
dc.subjectΕξισορρόπηση οικοσυστήματοςel
dc.titleΜελισσοκομία-Αστική μελισσοκομία.el
heal.typebachelorThesis-
heal.classificationΜελισσοκομίαel
heal.identifier.secondaryΠτυχιακή Εργασία-
heal.dateAvailable2024-01-06T16:12:48Z-
heal.languageel-
heal.accessfree-
heal.recordProviderΤ.Ε.Ι. Ηπείρουel
heal.publicationDate2021-
heal.bibliographicCitationΣμπόνια, Χ., 2021. Μελισσοκομία-Αστική μελισσοκομία. Πτυχιακή εργασία. Άρτα: Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγής.el
heal.abstractΣτόχοι της παρούσης πτυχιακής εργασίας είναι : α) η κατάδειξη της ανάγκης των σύγχρονων αστικών κοινωνιών να δημιουργήσουν σε αστικά περιβάλλοντα κήπους και να αναπτύξουν μελισσοκομική δραστηριότητας – ως μία προσπάθεια υγιούς αντιρρόπησης κοινωνικών, περιβαλλοντικών και oικονομικών προβλημάτων - ενισχύοντας την επισιτιστική ασφάλεια αλλά και βελτιώνοντας και αυξάνοντας την ποιότητα και την ποσότητα των παραχθέντων τροφίμων β) η ανάδειξη του εντόμου «μέλισσα» ως βασικού επικονιαστή και κατ’ επέκταση η ανάδειξη της τεράστιας σπουδαιότητάς της ως παράγοντα πλούτου στην οικονομία. Η εργασία αυτή περιλαμβάνει γενικές πληροφορίες για τη ζωή και τις συνήθειες της μέλισσας, εντός και εκτός κυψέλης, καθώς επίσης και πληροφορίες που αφορούν στην κατάσταση της μελισσοκομίας στον τόπο μας και στη συνεισφορά τής αστικής γεωργίας - μελισσοκομίας στην αειφορία. Ακόμα, γίνεται αναφορά στις νέες τεχνολογίες που δύνανται να χρησιμοποιηθούν υποστηρικτικά στη μελισσοκομία. Παρατίθενται, επίσης, παραδείγματα πόλεων του εξωτερικού όπου ακμάζει η αστική μελισσοκομία, καθώς και οδηγίες δημιουργίας αστικού κήπου και εγκατάστασης και τοποθέτησης κυψελών σε αστικό περιβάλλον. Συμπερασματικώς, η δημιουργία, διαχείρηση και διατήρηση μελισσοσμηνών σε αστικό περιβάλλον υποστηρίζει και προάγει διαδικασίες απαραίτητες τόσο στην παραγωγή γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων, με την οποία καλύπτονται οι διατροφικές ανάγκες τού ανθρώπου, όσο και στη διατήρηση, την αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό της βιοποικιλότητας, της οικολογικής ισορροπίας, και γενικότερα του περιβάλλοντος.el
heal.abstractThis thesis aims to : a) prove the necessity of modern-day urban communities to create gardens and to develop beekeeping in urban environments in an effort to provide a healthy compensation for social, environmental and financial problems, reinforcing the production of produce, improving and increasing the quality and quantity of agricultural products' output. b) demonstrate bee the insect to be a lead pollinator and consequently of great importance as a producer of wealth in the economy. The present research includes general information about the life and habits of the insect inside and outside the hive. It also contains information concerning the state of beekeeping practice in our country and the contribution of urban agriculture-beekeeping practice to sustainability. Furthermore, there is mention of the new technologies that can be used to support this undertaking. Moreover, there is mention of examples of cities abroad where urban beekeeping thrives as well as instructions on how to create an urban garden, general installation and placement of beehives in an urban environment. In reference to the above, the creation, management and maintenance of bee colonies in an urban environment supports and promotes procedures necessary not only to the production of agricultural and livestock farming products with which the dietary needs of people are met, but also the maintenance, improvement and enrichment of biodiversity as well as the ecological and general environmental balance.el
heal.advisorNameΝικολάου, Κωνσταντίναel
heal.committeeMemberNameΧατζηζήσης, Λάμπροςel
heal.committeeMemberNameΚαριπίδης, Χαράλαμποςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherIDteiep-
heal.numberOfPages119-
heal.fullTextAvailabilitytrue-
Appears in Collections:Προπτυχιακές εργασίες Τμ. Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγής

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Sbonia,C.S._TZP_23.04.2021.pdfΠτυχιακή Εργασία5.55 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons