Please use this identifier to cite or link to this item: https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/12291
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΧουλιαράς, Χρήστοςel
dc.date.accessioned2021-03-17T08:28:24Z-
dc.date.available2021-03-17T08:28:24Z-
dc.date.issued2021-03-17-
dc.identifier.urihttps://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/12291-
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/*
dc.subjectΑιγοπρόβαταel
dc.subjectΖωοτροφέςel
dc.subjectΣογιάλευροel
dc.subjectΠρωτεϊνούχες ζωοτροφέςel
dc.titleΑντικατάσταση σογιάλευρου από εναλλακτικές πρωτεϊνούχες ζωοτροφές σε σιτηρέσια αιγοπροβάτων.el
heal.typebachelorThesis-
heal.classificationΑιγοπροβατοτροφίαel
heal.identifier.secondaryΠτυχιακή Εργασία-
heal.dateAvailable2024-01-06T16:09:02Z-
heal.languageel-
heal.accessfree-
heal.recordProviderΤ.Ε.Ι. Ηπείρουel
heal.publicationDate2021-02-26-
heal.bibliographicCitationΧουλιαράς, Χ., 2021. Αντικατάσταση σογιάλευρου από εναλλακτικές πρωτεϊνούχες ζωοτροφές σε σιτηρέσια αιγοπροβάτων. Πτυχιακή εργασία. Άρτα: Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγής.el
heal.abstractΗ εργασία αυτή εξετάζει τη χρήση υποκατάστατων της σόγιας στην διατροφή των αιγοπροβάτων. Η σόγια και το σογιάλευρο αποτελούν σημαντικές πηγές πρωτεΐνης που είναι εξαιρετικά χρήσιμες για την υγεία, την ανάπτυξη και την παραγωγικότητά των αιγοπροβάτων. Η αύξηση των τιμών και τα διαθέσιμα επίπεδα εισαγωγών καθιστούν αναγκαία την υποκατάσταση και αντικατάσταση του σογιαλεύρου από προϊόντα που εμπεριέχουν εξίσου σημαντικές ποσότητες πρωτεΐνης, αλλά έχουν χαμηλότερο κόστος. Η υποκατάσταση αυτή θα μειώσει το κόστος των σιτηρεσίων και θα επιφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στην βιωσιμότητα και στην οικονομική αποδοτικότητα των κτηνοτροφικών επιχειρήσεων. Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στην διατροφή των αιγοπροβάτων και στα χαρακτηριστικά της. Περιγράφονται οι κυριότερες ζωοτροφές και τα κύρια χαρακτηριστικά των παραγωγών και των διατροφικών κατηγοριών στην Ελλάδα. Το δεύτερο κεφάλαιο εστιάζεται στην σημασία της πρωτεΐνης για το σιτηρέσιο και τα οφέλη / χαρακτηριστικά των πρωτεϊνούχων ζωοτροφών για την υγεία, την ανάπτυξη και την παραγωγικότητα των αιγοπροβάτων. Γίνεται ανάλυση της σόγιας και των υπόλοιπων εναλλακτικών επιλογών σε παραγωγικό και οικονομικό επίπεδο. Στο τρίτο κεφάλαιο αναλύονται τα σιτηρέσια με τα υποκατάστατα της σόγιας. Περιγράφονται οι παράγοντες που οδήγησαν στην ανάγκη υποκατάστασης της σόγιας, καθώς και οι νέες πιθανές επιλογές και προσεγγίσεις στον καταρτισμό σιτηρεσίων αιγοπροβάτων.el
heal.abstractThis work examines soy substitutes in the diets of small ruminants. Soy and soybean meal are important sources of protein that are extremely useful for the health, growth and productivity of sheep and goats. Rising prices and available import levels make it necessary to replace soybeans with products that contain equally significant amounts of protein but have lower costs. This substitution will reduce the feeding cost and bring significant benefits to the viability and cost-effectiveness of livestock farms. The first chapter refers to the nutrition of sheep and goats and their special characteristics. Also, the main characteristics of the small ruminant farmers in Greece are described. The second chapter focuses on the importance of protein for the diet and the benefits / characteristics of proteinaceous feeds for the health, growth and productivity of sheep and goats. Soybeans and other alternatives are analyzed productively and economically. The third chapter analyzes the diets with the soy substitutes. The factors that led to the need for soy substitution are described, as well as the new possible options and approaches in the rearing of sheep and goat diets.el
heal.advisorNameΜπόνος, Ελευθέριοςel
heal.committeeMemberNameΓκούβα, Ευαγγελίαel
heal.committeeMemberNameΜαγκλάρας, Γεώργιοςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherIDteiep-
heal.numberOfPages64-
heal.fullTextAvailabilitytrue-
Appears in Collections:Προπτυχιακές εργασίες Τμ. Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγής

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
XouliarasZ_TZP_2020_Χουλιάρας.pdfΠτυχιακή Εργασία1.59 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons