Please use this identifier to cite or link to this item: https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/12067
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΟυσταπασίδου, Στυλιανήel
dc.contributor.authorΖάκα, Ευγενίαel
dc.date.accessioned2021-02-09T09:41:56Z-
dc.date.available2021-02-09T09:41:56Z-
dc.date.issued2021-02-09-
dc.identifier.urihttps://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/12067-
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/*
dc.subjectΑιθέρια έλαιαel
dc.titleΑξιολόγηση της ολικής αντιοξειδωτικής ικανότητας σε εκχύλισμα φύλλων δάφνης και στο αιθέριο έλαιο της δάφνης.el
heal.typebachelorThesis-
heal.classificationΑιθέρια έλαια - Θεραπευτική χρήσηel
heal.identifier.secondaryΠτυχιακή Εργασία-
heal.dateAvailable2024-01-06T10:57:20Z-
heal.languageel-
heal.accessfree-
heal.recordProviderΤ.Ε.Ι. Ηπείρουel
heal.publicationDate2021-01-29-
heal.bibliographicCitationΖάκα, Ε., & Ουσταπασίδου, Σ., 2021. Αξιολόγηση της ολικής αντιοξειδωτικής ικανότητας σε εκχύλισμα φύλλων δάφνης και στο αιθέριο έλαιο της δάφνης. Πτυχιακή εργασία. Άρτα: Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής.el
heal.abstractΗ πτυχιακή εργασία που ακολουθεί έχει ως αντικείμενο την αξιολόγηση της ολικής αντιοξειδωτικής ικανότητας σε εκχύλισμα φύλλων δάφνης και στο αιθέριο έλαιο της δάφνης. Στο πρώτο μέρος της εργασίας (θεωρητικό) γίνεται αναφορά στα βασικά χαρακτηριστικά της δάφνης, όπως η βοτανική ταξινόμηση της και οι ιδιότητες της. Παρουσιάζεται η αντιοξειδωτική ικανότητα των φύλλων της δάφνης και του αιθέριου ελαίου της. Ακολουθεί μία παρουσίαση των χαρακτηριστικών γνωρισμάτων της μεθόδου DPPH, η οποία χρησιμοποιήθηκε στο πειραματικό μέρος της εργασίας. Στο δεύτερο μέρος περιγράφεται η πειραματική διαδικασία που έγινε στις εγκαταστάσεις του τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στους Κωστακιούς Άρτας. Η πειραματική διαδικασία αφορά τον προσδιορισμό της ολικής αντιοξειδωτικής ικανότητας των φύλλων της δάφνης και του αιθέριου ελαίου της. Από τα αποτελέσματα προέκυψε ότι, τα φύλλα της δάφνης περιέχουν σε νωπή κατάσταση μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών. Αντίθετα, το αιθέριο έλαιο της δάφνης περιέχει συγκριτικά λιγότερες αντιοξειδωτικές ουσίες από άλλα αρωματικά φυτά.el
heal.abstractThe dissertation that follows has as its object the evaluation of the total antioxidant capacity in laurel leaf extract and laurel essential oil. In the first part of the work (theoretical) reference is made to the basic characteristics of laurel, such as its botanical classification and its properties. The antioxidant capacity of laurel leaves and its essential oil is presented. The following is a presentation of the features of the DPPH method used in the experimental part of the work. The second part describes the experimental process that took place at the facilities of the Department of Agriculture of the University of Ioannina in Kostaki, Arta. The experimental procedure concerns the determination of the total antioxidant capacity of the laurel leaves and its essential oil. The results showed that the bay leaves contain large amounts of antioxidants in the fresh state. In contrast, laurel essential oil contains comparatively fewer antioxidants than other aromatic plants.el
heal.advisorNameΚαριπίδης, Χαράλαμποςel
heal.committeeMemberNameΥφαντή, Παρασκευήel
heal.committeeMemberNameΖήσης, Κωνσταντίνοςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherIDteiep-
heal.numberOfPages77-
heal.fullTextAvailabilitytrue-
Appears in Collections:Προπτυχιακές εργασίες Τμ. Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής



This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons