Please use this identifier to cite or link to this item: https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/10952
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΣμαρδάς, Ιωάννηςel
dc.contributor.authorΚαραβίας, Δημήτριοςel
dc.date.accessioned2020-05-20T07:00:08Z-
dc.date.available2020-05-20T07:00:08Z-
dc.date.issued2020-05-20-
dc.identifier.urihttps://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/10952-
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/*
dc.subjectΧρηματοοικονομική ανάλυσηel
dc.subjectΑριθμοδείκτεςel
dc.subjectΓαλακτοβιομηχανίαel
dc.subjectΦΑΓΕel
dc.subjectΔΕΛΤΑel
dc.titleΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΕΙΚΤΩΝ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ «ΦΑΓΕ ΚΑΙ «ΔΕΛΤΑ»el
dc.titleA COMPARATIVE ANALYSIS STUDY OF THE FINANCIAL INDICATORS OF «FAGE» AND «DELTA» COMPANIESen
heal.typebachelorThesis-
heal.generalDescriptionΤμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Α/Α 0652*
heal.classificationΧρηματοοικονομική ανάλυσηel
heal.dateAvailable2024-01-08T14:37:51Z-
heal.languageel-
heal.accessfree-
heal.recordProviderΤ.Ε.Ι. Ηπείρουel
heal.publicationDate2020-05-11-
heal.bibliographicCitationΣμαρδάς, Ι. & Καραβίας, Δ., 2020. Συγκριτική μελέτη ανάλυσης χρηματοοικονομικών δεικτών των εταιρειών ΦΑΓΕ και ΔΕΛΤΑ: Μελέτη περίπτωσης (ΦΑΓΕ και ΔΕΛΤΑ). Πτυχιακή εργασία. Πρέβεζα: Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σχολή Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών. Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής.el
heal.abstractΗ παρούσα πτυχιακή εργασία εκπονήθηκε στα πλαίσια των προπτυχιακών μας σπουδών στο τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Πρόκειται για μια μελέτη περίπτωσης δύο εταιρειών του κλάδου της ελληνικής Γαλακτοβιομηχανίας και συγκεκριμένα των εταιρειών ΦΑΓΕ και ΔΕΛΤΑ. Ο κλάδος της Γαλακτοβιομηχανίας αποτελεί έναν από τους πιο ανεπτυγμένους κλάδους της Βιομηχανίας Τροφίμων. Τα ελληνικά γαλακτοκομικά προϊόντα βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις της προτίμησης Ελλήνων και μη καταναλωτών, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής τους διατροφής. Τα θεμέλια της βιομηχανίας αυτής μπήκαν με την ίδρυση μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων πριν το 1950 στην ελληνική αγορά που με τα χρόνια μετατράπηκαν στις βιομηχανίες με τη σημερινή τους μορφή. Πρόκειται για έναν ταχέως εξελισσόμενο κλάδο που ακολουθεί τις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού και έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται με αυτές λόγω του ισχυρού κεφαλαίου που επενδύεται ανά τα χρόνια για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και όχι μόνο. Η σύγκριση των δύο εταιρειών πραγματοποιήθηκε έχοντας ως άξονα μελέτης τους Αριθμοδείκτες Ρευστότητας, Δραστηριότητας, Αποδοτικότητας, και Χρηματοοικονομικής Μόχλευσης, οι οποίοι υπολογίστηκαν εξάγοντας δεδομένα από τους ετήσιους ισολογισμούς τους. Η ανάλυση των αριθμοδεικτών πραγματοποιήθηκε τόσο συγκριτικά για τις δύο επιχειρήσεις όσο και διαχρονικά καθώς μελετήθηκε η μεταβολή τους με την πάροδο των ετών. Τα συμπεράσματα που εξάγονται από την μελέτη αυτή δείχνουν μάλλον μια υπεροχή της ΦΑΓΕ ως προς τους Αριθμοδείκτες που εξετάστηκαν, χωρίς όμως να μπορούμε να είμαστε απόλυτα σίγουροι για αυτό, καθώς απαιτείται περεταίρω διερεύνηση της αιτιολογίας του φαινομένου το οποίο παρατηρήσαμε.el
heal.abstractThe present senior thesis was created in relation to our undergraduate studies in the department of Accounting and Finance of the University of Ioannina. It is about a case study of two corporations in the field of Greek dairy industry and more particularly FAGE and DELTA corporations. The field of dairy industry is one of the most developed in the Food Industry. The Greek dairy products stand in a high place in the preferences of Greek and foreign consumers, while, at the same time, they are a basic part of their daily diet. The base of this industry came from the establishment of small family businesses in the Greek market, before 1950, which by the passage of the years, became the industries that we know nowadays. It is a fast developing field which follows the needs of the consumers and has the ability to adapt them properly. This is a result of the powerful capital that is invested per years for the modernisation of the premises and for so many other parts of the industry. The comparison of the two corporations was completed by having as a study base their fluidity, activity, efficiency and financial numbers which were calculated by extracting data from their annual balance sheets. The analysis of the numbers was accomplished firstly, in comparison of the two businesses and then, over time, as their change was studied through the passage of the years. The conclusions which were extracted by this study probably show a dominance for FAGE as far as it concerns the numbers that were tested. Even though, we cannot be totally sure about that, because it demands further research of the reasons of the phenomenon which we observed.en
heal.advisorNameΝαξάκης, Χαρίλαοςel
heal.committeeMemberNameΚαραμάνης, Κωνσταντίνοςel
heal.committeeMemberNameΣωτηρόπουλος, Ιωάννηςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικήςel
heal.academicPublisherIDteiep-
heal.numberOfPages58-
heal.fullTextAvailabilitytrue-
Appears in Collections:Προπτυχιακές εργασίες Τμ. Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ΤΕΙ Ηπείρου

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Smardas, I. & Karavias, D. _FIN_2020.pdfΠτυχιακή Εργασία430.01 kBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons