Please use this identifier to cite or link to this item: https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/10330
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΓκουλιούμη, Ελένηel
dc.date.accessioned2019-09-23T06:18:54Z-
dc.date.available2019-09-23T06:18:54Z-
dc.date.issued2019-09-23-
dc.identifier.urihttps://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/10330-
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/*
dc.subjectΑιγοπροβατοτροφίαel
dc.titleΚαταγραφή και περιγραφή υφιστάμενης οικονομοτεχνικής κατάστασης αιγοπροβατοτροφικών εκμεταλλεύσεων στην Ήπειρο (Θεσπρωτία και Πρέβεζα)el
heal.typebachelorThesis-
heal.classificationΑιγοπροβατοτροφίαel
heal.identifier.secondaryΠτυχιακή Εργασία-
heal.dateAvailable2024-01-06T16:04:03Z-
heal.languageel-
heal.accessfree-
heal.recordProviderΤ.Ε.Ι. Ηπείρουel
heal.publicationDate2019-09-20-
heal.bibliographicCitationΓκουλιούμη, Ε. 2019. Καταγραφή και περιγραφή υφιστάμενης οικονομοτεχνικής κατάστασης αιγοπροβατοτροφικών εκμεταλλεύσεων στην Ήπειρο (Θεσπρωτία και Πρέβεζα). Πτυχιακή εργασία. Άρτα: Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγής.el
heal.abstractΗ αιγοπροβατοτροφία στην χώρα μας αποτελεί όχι μόνο τον ακρογωνιαίο λίθο της κτηνοτροφίας, αλλά και έναν από τους σημαντικότερους για την εθνική οικονομία κλάδο. Σκοπός της παρούσας ερευνητικής εργασίας είναι η καταγραφή της υφιστάμενης οικονομοτεχνικής κατάστασης των αιγοπροβατοτροφικών εκμεταλλεύσεων στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσπρωτίας και Πρέβεζας της Περιφέρειας Ηπείρου, με την χρήση ερωτηματολογίων. Στην μεγαλύτερη τους έκταση οι δύο νομοί είναι ορεινοί, κυρίως η Θεσπρωτία στο μεγαλύτερο ποσοστό της σε αντίθεση με την Πρέβεζα. Η κύρια ασχολία των κατοίκων και των δύο περιοχών είναι ο πρωτογενής τομέας με βασική απασχόληση τους την κτηνοτροφία, ενώ ο τουρισμός αποτελεί έναν δυναμικό και ταχύτατα εξελισσόμενο τομέα. Η ιδιαιτερότητα της περιοχής να συνδυάζει την ζωική με την φυτική παραγωγή λόγω του φυσικού ανάγλυφου, της πλούσιας βιοποικιλότητας και των κλιματικών συνθηκών, έχοντας κυρίως ημιεκτατικές, μικτές εκτροφές, προσδίδει στα παραγόμενα προϊόντα γάλα και κρέας, την αναμφισβήτητα υψηλή ποιότητας τους. Για την επίτευξη του σκοπού της εργασίας πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε παραγωγούς των δύο νομών για την καταγραφή των στοιχείων και των δεδομένων. Η αξιολόγηση των ερωτηματολογίων πραγματοποιήθηκε χωρίς στατιστική ανάλυση, όσον αφορά την παρούσα εργασία, αλλά με την μέθοδο των παρατηρήσεων. Η γεωγραφική έκταση όπου συλλέχθηκαν τα στοιχεία της έρευνας είναι μικρή σε σχέση με τον κτηνοτροφικό πληθυσμό όλης της χώρας. Παρόλα αυτά δεν παύει να είναι ένα αξιόπιστο δείγμα για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην ελληνική κτηνοτροφία.el
heal.advisorNameΧατζηζήσης, Λάμπροςel
heal.committeeMemberNameΓκούβα, Ευαγγελίαel
heal.committeeMemberNameΜαγκλάρας, Γεώργιοςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherIDteiep-
heal.numberOfPages11-
heal.fullTextAvailabilitytrue-
Appears in Collections:Προπτυχιακές εργασίες Τμ. Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγής

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΕΝΗ ΓΚΟΥΛΙΟΥΜΗ.pdf582.9 kBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons