Please use this identifier to cite or link to this item: https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/10312
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΖώτου, Αναστασίαel
dc.contributor.authorΣτέφου, Ελπίςel
dc.date.accessioned2019-09-18T11:00:05Z-
dc.date.available2019-09-18T11:00:05Z-
dc.date.issued2019-09-18-
dc.identifier.urihttps://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/10312-
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/*
dc.subjectΑντράκλαel
dc.titleΠροσδιορισμός ολικής αντιοξειδωτικής ικανότητας σε φυτά της portulaca oleracea που καλλιεργήθηκαν σε συνθήκες σκίασης.el
heal.typebachelorThesis-
heal.classificationΦυτά - Καλλιέργειαel
heal.identifier.secondaryΠτυχιακή Εργασία-
heal.dateAvailable2024-01-06T10:26:48Z-
heal.languageel-
heal.accessfree-
heal.recordProviderΤ.Ε.Ι. Ηπείρουel
heal.publicationDate2019-09-13-
heal.bibliographicCitationΖώτου, Α., & Στέφου, Ε., 2019. Προσδιορισμός ολικής αντιοξειδωτικής ικανότητας σε φυτά της portulaca oleracea που καλλιεργήθηκαν σε συνθήκες σκίασης. Πτυχιακή εργασία. Άρτα: Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγήςel
heal.abstractΗ γλιστρίδα ή αντράκλα (Portulaca oleracea), αν και θεωρείται ζιζάνιο, είναι ένα ιδιαίτερα θρεπτικό λαχανικό που καταναλώνεται κυρίως νωπή σε σαλάτες. Στην εργασία αυτή εξετάσθηκε η επίδραση που έχουν τα δίχτυα σκίασης στην ολική αντιοξειδωτική ικανότητα των φυτών της αντράκλας. Τα φυτά καλλιεργήθηκαν στο έδαφος κατά την ανοιξιάτικη περίοδο, σε τρεις συνθήκες σκίασης (χωρίς σκίαση, σκίαση με απλό δίχτυ, σκίαση με διπλό δίχτυ). Μετά από δύο μήνες έγινε προσδιορισμός της ολικής αντιοξειδωτικής ικανότητας των φυτών με την μέθοδο του DPPH. Από τα αποτελέσματα προκύπτει πως δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές, αναφορικά με την ολική αντιοξειδωτική ικανότητα των φυτών της αντράκλαςel
heal.advisorNameΚαριπίδης, Χαράλαμποςel
heal.committeeMemberNameΥφαντή, Παρασκευήel
heal.committeeMemberNameΖήσης, Κωνσταντίνοςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherIDteiep-
heal.numberOfPages53-
heal.fullTextAvailabilitytrue-
Appears in Collections:Προπτυχιακές εργασίες Τμ. Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Πτυχιακή Εργασία Zώτου_Στέφου-converted.pdfΠτυχιακή Εργασία1.99 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons