Please use this identifier to cite or link to this item: https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/10053
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΧειλάκος, Ηρακλήςel
dc.date.accessioned2019-06-19T09:18:06Z-
dc.date.available2019-06-19T09:18:06Z-
dc.date.issued2019-06-19-
dc.identifier.urihttps://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/10053-
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/*
dc.subjectΟικονομία διαμοιρασμούel
dc.subjectSharing Economyel
dc.subjectΠοσοτική-ποιοτική έρευναel
dc.subjectQualitative-quantitative researchel
dc.titleΗ βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων στη Λακωνία μέσα από ψηφιακές πλατφόρμες διαμοιρασμού. Η περίπτωση της AIRBNB.GRel
heal.typebachelorThesis-
heal.generalDescription1615el
heal.classificationΤουρισμόςel
heal.classificationTourismel
heal.dateAvailable2024-01-06T18:52:21Z-
heal.languageel-
heal.accessfree-
heal.recordProviderΤ.Ε.Ι. Ηπείρουel
heal.publicationDate2019-06-13-
heal.bibliographicCitationΧειλάκος,Η. ,2019. Η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων στη Λακωνία μέσα από ψηφιακές πλατφόρμες διαμοιρασμού. Η περίπτωση της AIRBNB.GR. Πτυχιακή εργασία. Ηγουμενίτσα. ΤΕΙ Ηπείρου. Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας. Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεωνel
heal.abstractΗ τουριστική βιομηχανία συνεργάζεται στενά αλλά και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την τεχνολογία της πληροφορίας, καθώς οι τουριστικές υπηρεσίες αλλά και η αξιολόγησή τους παρέχονται μέσα από το διαδίκτυο. Η παρούσα εργασία έχει ως αντικείμενο τη βραχυχρόνια μίσθωση των ακινήτων στον νομό Λακωνίας και της δυναμικής του μέσα από τις ψηφιακές πλατφόρμες διαμοιρασμού και ειδικότερα της Airbnb. Περιοχή μελέτης αποτελεί η χωρική ενότητα του νομού Λακωνίας, όπου έγινε προσπάθεια να ταξινομηθούν και να μελετηθούν τα καταλύματα σε δυο τοποθεσίες του νομού -Σπάρτης και Γυθείου- κατά την περίοδο 2017-2018 μέσα από κριτικές πελατών σε διαδικτυακή πλατφόρμα. Σκοπός ήταν η μέτρηση της ικανοποίησης των πελατών βάσει του περιεχομένου των σχολίων καθώς και η άντληση δεδομένων που μπορούν να αξιοποιήσουν μελλοντικά οι επιχειρήσεις. Έγινε μελέτη κριτικών με ποιοτική ανάλυση λόγου και στη συνέχεια ποσοτική ανάλυση των δεδομένων, μέσω της Κριτικής Ανάλυσης Λόγου, προκειμένου να αναδειχθεί η ποιότητα του τουριστικού προϊόντος της κάθε περιοχής, όπως αυτή διατυπώνεται μέσα από τα σχόλια των επισκεπτών. Η εργασία είναι βιβλιογραφική και ερευνητική. Για τη συγγραφή της ακολουθήθηκε μια διαδικασία συλλογής πληροφοριών από άλλες πηγές και έχουν χρησιμοποιηθεί ερευνητικά άρθρα, δημοσιευμένες έρευνες, πανεπιστημιακά βιβλία και στατιστικές έρευνες. Επίσης χρησιμοποιήθηκαν πληροφορίες από διαδικτυακούς τόπους, άρθρα από εφημερίδες και εργασίες φοιτητών. Στην αρχή παρουσιάζεται σε γενικό πλαίσιο το φαινόμενο του Τουρισμού. Στη συνέχεια γίνεται λόγος για την «οικονομία διαμοιρασμού», επικεντρώνοντας την προσοχή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Airbnb. Ακολουθεί μια σύντομη αναφορά σε θεωρίες συμπεριφοράς καταναλωτών και ικανοποίησης, καθώς και στη μεθοδολογία ανάλυσης κριτικών. Στη συνέχεια παρουσιάζεται το πρωτογενές δείγμα και το προς επεξεργασία υλικό καθώς και οι δυο φάσεις ανάλυσής του: η ποιοτική ανάλυση με τη μεθοδολογία της ποιοτικής έρευνας και τα αποτελέσματα και η ποσοτική έρευνα με τη μεθοδολογία της και τα ποσοτικά ευρήματα. Με την εργασία και τα αποτελέσματά της γίνεται μια προσπάθεια εντοπισμού και ανάλυσης των σχολίων των πελατών των τουριστικών καταλυμάτων, που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα στους επιχειρηματίες του τουρισμού της περιοχής όσο αφορά στις υπηρεσίες που παρέχουν στους πελάτες τους.el
heal.advisorNameΒυζάς, Θεόδωροςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων - Κατεύθυνση Διοίκηση Επιχειρήσεωνel
heal.academicPublisherIDteiep-
heal.numberOfPages80-
heal.fullTextAvailabilityfalse-
Appears in Collections:Προπτυχιακές εργασίες Τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων-Κατεύθυνση Διοίκηση Επιχειρήσεων ΤΕΙ Ηπείρου

Files in This Item:
There are no files associated with this item.


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons