Please use this identifier to cite or link to this item:
https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/123456789/37296
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Πάντου, Αλίκη | el |
dc.date.accessioned | 2024-04-11T07:32:05Z | - |
dc.date.available | 2024-04-11T07:32:05Z | - |
dc.identifier.uri | https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/123456789/37296 | - |
dc.identifier.uri | http://dx.doi.org/10.26268/heal.uoi.17007 | - |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | Λαχανοκομία | el |
dc.subject | Baby | |
dc.title | Μελέτη των παραγόντων που επηρεάζουν την ποιότητα και διατηρησιμοτητάτων ελάχιστα επεξεργασμένων Baby φύλλων , έτοιμων προς κατανάλωση | el |
heal.type | bachelorThesis | - |
heal.type.en | Bachelor thesis | en |
heal.type.el | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | el |
heal.classification | Λαχανοκομία - Baby | - |
heal.identifier.secondary | Πτυχιακή εργασία | - |
heal.dateAvailable | 2024-04-11T07:33:05Z | - |
heal.access | free | - |
heal.recordProvider | Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σχολή Γεωπονίας. Τμήμα Γεωπονίας - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής | el |
heal.publicationDate | 2022 | - |
heal.bibliographicCitation | Βιβλιογραφία: 57 - 65 | el |
heal.abstract | Η παρούσα πτυχιακή εργασία πραγματεύεται μία σειρά από παράγοντες που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην αλλαγή της ποιότητας και της διατηρησιμότητας των baby φύλλων καθ’ όλη την καλλιεργητική τους περίοδο, κατά την συγκομιδή, την μετασυλλεκτική διαχείριση, την επεξεργασία, την μεταποίηση και την διαθεσιμότητα στον καταναλωτή. Αρχικά δίνονται όλες εκείνες οι γενικές πληροφορίες για τα φυλλώδη λαχανικά και τα baby φύλλα καθώς και τα σημαντικότερα για την παραγωγή τους αλλά και τα μορφολογικά και ποιοτικά τους χαρακτηριστικά. Το δεύτερο κεφάλαιο είναι αυτό που περιέχει πληροφορίες για την ποιότητα και την διάρκεια ζωής των baby φυλλωδών λαχανικών, παράγοντες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αλλαγές αυτών των παραμέτρων αλλά και τι είναι αυτό που τα κάνει ξεχωριστά σε σύγκριση με τα πλήρως ανεπτυγμένα. Εν συνέχεια, στα επόμενα τρία κεφάλαια γίνεται εκτενέστερη ανάλυση αυτών των παραγόντων που επηρεάζουν την ποιότητα των μικρόφυλλων από την στιγμή της επιλογής του κατάλληλου σπόρου και της καλλιέργεια τους, όποτε και ότι θα μπορούσε να περιλαμβάνει την περίοδο πριν την συγκομιδή, το διάστημα κατά την συγκομιδή μέχρι και την τελική διαχείριση και επεξεργασία του προϊόντος. Τέλος, γίνεται λόγος για την διαδικασία και επεξεργασία των φύλλων με διάφορες, εναλλακτικές και καινοτόμους μεθόδους βελτίωσης της διάρκειας ζωής και διατήρησης της ποιότητας. | el |
heal.abstract | This thesis deals with a series of factors that could contribute to changing the quality and sustainability of baby leaves throughout their growing season, during harvest, post-harvest management, processing, processing and availability to the consumer. First, all those general information about leafy vegetables and baby leaves are given, as well as the most important ones for their production, plus their morphological and quality characteristics. The second chapter is the one that contains information on the quality and shelf life of baby leafy vegetables, factors that could lead to changes in these parameters and what makes them different compared to full grown ones. Then, in the next three chapters, a more extensive analysis is made of these factors that affect the quality of baby leaves from the moment of choosing the appropriate seed and their cultivation, whenever and which could include the period before harvest, the period between the harvest until to the final management and processing of the product. Finally, there is talk about the process and treatment of the leaves with various, alternative and innovative methods to improve the life span and maintain the quality. | en |
heal.advisorName | Καριπίδης, Χαράλαμπος | el |
heal.committeeMemberName | Κανταρτζής, Αλέξανδρος | el |
heal.committeeMemberName | Ζήσης, Κωνσταντίνος | el |
heal.academicPublisher | Τμήμα Γεωπονίας - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής | el |
heal.academicPublisherID | uoi | - |
heal.numberOfPages | 65 σ. | - |
heal.fullTextAvailability | true | - |
Appears in Collections: | Προπτυχιακές εργασίες Τμ. Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ΠΑΝΤΟΥ ΑΛΙΚΗ - ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ.pdf | 2.51 MB | Adobe PDF | View/Open |
This item is licensed under a Creative Commons License