Please use this identifier to cite or link to this item:
https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/123456789/31557
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Νταλαγιάννης, Θωμάς | el |
dc.date.accessioned | 2021-12-30T07:18:01Z | - |
dc.date.available | 2021-12-30T07:18:01Z | - |
dc.identifier.uri | https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/123456789/31557 | - |
dc.identifier.uri | http://dx.doi.org/10.26268/heal.uoi.11373 | - |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | Οπτική σκέδαση | el |
dc.subject | Δέρμα | el |
dc.subject | Κρυοχειρουγική | el |
dc.subject | Αισθητήρες οπτικών ινών | el |
dc.subject | Optical scattering | en |
dc.subject | Skin | en |
dc.subject | Cryosurgery | en |
dc.subject | Optical fiben sensors | en |
dc.title | Μελέτη οπτικών ιδιοτήτων σε παγωμένο / μη-παγωμένο χοιρινό δέρμα με αισθητήρα οπτικών ινών | el |
dc.title | Study of visual properties on frozen / non-frozen pork skin with fiber sensor | en |
heal.type | masterThesis | - |
heal.type.en | Master thesis | en |
heal.type.el | Μεταπτυχιακή εργασία | el |
heal.classification | Κρυοχειρουγική | - |
heal.dateAvailable | 2021-12-30T07:19:01Z | - |
heal.language | el | - |
heal.access | free | - |
heal.recordProvider | Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σχολή Θετικών Επιστημών. Τμήμα Φυσικής | el |
heal.publicationDate | 2021 | - |
heal.bibliographicCitation | Βιβλιογραφία: σ. 36-37 | el |
heal.abstract | Η κρυοχειρουργική / κρυοθεραπεία (cryosurgery / cryotherapy) είναι μια ευρέως χρησιμοποιούμενη τεχνική ψύξης-απόψυξης για την ανανέωση ή την καταστροφή των παθολογικών ιστών, εφαρμόζοντας τοπική ταχεία ψύξη. Ωστόσο, η διαδικασία εφαρμογής της εξακολουθεί να βασίζεται στην υποκειμενική «ειδική γνώση» ( «κλινική εμπειρία») των ιατρών, χωρίς δυνατότητα παρακολούθησης της θεραπευτικής παρέμβασης σε πραγματικό χρόνο. Αυτή η εργασία επικεντρώνεται στην εκτίμηση του πάχους της ζώνης παγοποίησης από την επιφάνεια του ιστού («βάθους ψύξης»), αξιοποιώντας τις οπτικές ιδιότητες της διάδοσης, της σκέδασης (scattering) και της φασματοσκοπίας συγκριτικά σε δείγματα παγωμένου -και μη παγωμένου χοιρινού δέρματος (porcine skin), ex-vivo. Για τον προσδιορισμό του ενδοϊστικού βάθους της ψύξης, επομένως και της σχετιζόμενης ζώνης κυτταρικής θανάτωσης, κατά τη διάρκεια κύκλων ψύξης-απόψυξης με ακρίβεια μικρότερη των χιλιοστών, αναπτύχθηκε ένας αισθητήρας συστοιχίας οπτικών ινών. | el |
heal.advisorName | Οικιάδης, Αριστείδης | el |
heal.committeeMemberName | Οικιάδης, Αριστείδης | el |
heal.committeeMemberName | Κοέν, Σαμουήλ | el |
heal.committeeMemberName | Κουρκουμέλης, Νικόλαος | el |
heal.academicPublisher | Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σχολή Θετικών Επιστημών. Τμήμα Φυσικής | el |
heal.academicPublisherID | uoi | - |
heal.numberOfPages | 37 σ. | - |
heal.fullTextAvailability | true | - |
Appears in Collections: | Διατριβές Μεταπτυχιακής Έρευνας (Masters) - ΦΥΣ |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Μ.Ε. ΝΤΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ ΘΩΜΑΣ 2021.pdf | 2.29 MB | Adobe PDF | View/Open |
This item is licensed under a Creative Commons License