Please use this identifier to cite or link to this item:
https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/123456789/31406
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Σκαλτσά, Μαρία | el |
dc.date.accessioned | 2021-10-08T07:26:39Z | - |
dc.date.available | 2021-10-08T07:26:39Z | - |
dc.identifier.uri | https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/123456789/31406 | - |
dc.identifier.uri | http://dx.doi.org/10.26268/heal.uoi.11227 | - |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | ΜΕΘ | el |
dc.subject | Εντερική | el |
dc.subject | Παρεντερική | el |
dc.subject | Διατροφή | el |
dc.subject | ICU | el |
dc.subject | Intestinal | el |
dc.subject | Parenterial | el |
dc.subject | Nutrition | el |
dc.title | Εντερική και παρεντερική διατροφή σε ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ | el |
dc.title | Intestinal and parenteral nutrition in patients admitted to the ICU | el |
heal.type | masterThesis | - |
heal.type.en | Master thesis | en |
heal.type.el | Μεταπτυχιακή εργασία | el |
heal.classification | ΜΕΘ | - |
heal.dateAvailable | 2021-10-08T07:27:39Z | - |
heal.language | el | - |
heal.access | free | - |
heal.recordProvider | Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σχολή Επιστημών Υγείας. Τμήμα Ιατρικής | el |
heal.publicationDate | 2021 | - |
heal.bibliographicCitation | Βιβλιογραφία: σ. 66 | el |
heal.abstract | Η παρούσα μελέτη εξετάζει την διαφορά της εντερικής διατροφής (EN) και της παρεντερικής διατροφής (PN) στους ασθενείς σε ΜΕΘ μέσω μίας δευτερογενούς βιβλιογραφικής ανασκόπησης με στόχο την ανάλυση των οφελών και μειονεκτημάτων της εκάστοτε διατροφής. Προς αυτό τον σκοπό, η μελέτη διερευνά την διατροφή και ενέργεια των ασθενών σε ΜΕΘ, τις διατροφικές τους απαιτήσεις, και τη διατροφική υποστήριξη που απαιτούν. Έπειτα εξετάζεται η εντερική διατροφή και τα οφέλη της, η παρεντερική διατροφή και η κλινική βελτίωση, η ακατάλληλη χρήση παρεντερικής διατροφής και η βελτιστοποίηση της παρεντερικής διατροφής. Τα συμπεράσματα που παράγονται είναι ότι η διατροφική φροντίδα και οι ΜΕΘ θα πρέπει να καθοδηγούνται από πολυεπιστημονική ομάδα για να μεγιστοποιήσουν την ανταλλαγή νοσηλευτικών στη λήψη αποφάσεων σχετικά με τα διατροφικά σχέδια των ασθενών. | el |
heal.abstract | The present study examines the difference between enteral nutrition (EN) and parenteral nutrition (PN) in ICU patients through a secondary literature review to analyze the benefits and disadvantages of each diet. To this end, the study explores the nutrition and energy of ICU patients, their nutritional requirements, and the nutritional support they require. Intestinal nutrition and its benefits, parenteral nutrition and clinical improvement, improper use of parenteral nutrition and optimization of parenteral nutrition are then examined. The conclusions drawn are that nutritional care and ICUs should be led by a multidisciplinary team to maximize the exchange of nurses in decision-making about patients' diet plans. | en |
heal.advisorName | Χριστοδούλου, Δημήτριος | el |
heal.committeeMemberName | Χριστοδούλου, Δημήτριος | el |
heal.committeeMemberName | Κατσάνος, Κωνσταντίνος | el |
heal.committeeMemberName | Κουλούρας, Βασίλειος | el |
heal.academicPublisher | Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σχολή Επιστημών Υγείας. Τμήμα Ιατρικής | el |
heal.academicPublisherID | uoi | - |
heal.numberOfPages | 67 σ. | - |
heal.fullTextAvailability | true | - |
Appears in Collections: | Διατριβές Μεταπτυχιακής Έρευνας (Masters) - ΙΑΤ |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Μ.Ε. ΣΚΑΤΣΑ ΜΑΡΙΑ 2021.pdf | 1.03 MB | Adobe PDF | View/Open |
This item is licensed under a Creative Commons License