Please use this identifier to cite or link to this item: https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/123456789/29606
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΑργυροπούλου, Κωνσταντίναel
dc.date.accessioned2020-02-05T10:25:12Z-
dc.date.available2020-02-05T10:25:12Z-
dc.identifier.urihttps://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/123456789/29606-
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26268/heal.uoi.9608-
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/*
dc.subjectΔιατροφήel
dc.subjectΒυζάντιοel
dc.subjectΠρακτική ιατρικήel
dc.subjectΚαθημερινός βίοςel
dc.subjectNutritionen
dc.subjectByzantiumen
dc.subjectPractical medicineen
dc.subjectDaily lifeen
dc.subjectBρώσιμα προϊόντα σε ιατρική και φαρμακευτική χρήσηel
dc.titleΔιατροφή και ιατρική στο Βυζάντιοel
heal.typemasterThesis-
heal.type.enMaster thesisen
heal.type.elΜεταπτυχιακή εργασίαel
heal.classificationΒυζαντινή Αυτοκρατορία-
heal.dateAvailable2020-02-05T10:26:12Z-
heal.languageel-
heal.accessfree-
heal.recordProviderΠανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Φιλοσοφική Σχολή. Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίαςel
heal.publicationDate2019-
heal.bibliographicCitationΒιβλιογραφία: σ. 116-124el
heal.abstractΣτην παρούσα εργασία καταγράφονται οι διατροφικές συνήθειες των Βυζαντινών. Η διατροφή είναι αλληλένδετη με την προστασία της υγείας και πολλές θεραπείες για τις ασθένειες βασίζονταν σε βρώσιμα προϊόντα, όπως αυτό είχε θεμελιωθεί ήδη κατά την Αρχαιότητα. Η μελέτη με οδήγησε να χωρίσω την καταγραφή των ευρημάτων σε δύο ενότητες. Η πρώτη έχει να κάνει με τη διατροφή, όπου διερευνώνται και καταγράφονται οι διατροφικές συνήθειες κατά τη Βυζαντινή περίοδο. Στη δεύτερη ενότητα όσον αφορά στην ιατρική διευκρινίζεται ότι η αναφορά στον όρο γίνεται σε συνάρτηση με τις διατροφικές συνήθειες και καταβάλλεται προσπάθεια να αποτυπωθεί η συνεισφορά των υλικών διατροφής στην ιατρική και φαρμακευτική επιστήμη. Παρουσιάζονται τα διάφορα διατροφικά είδη που χρησιμοποιούνταν στην ιατρική και την παρασκευή φαρμακευτικών προϊόντων.el
heal.abstractThe current dissertation is about the eating habits of the people in Byzantine Era. Nutrition is closely connected with health protection and many cures for diseases were based on edible products as had been established in antiquity. The study led me to divide the findings into two sections. The first has to do with diet, where the eating habits of the Byzantine period are researched and recorded. The second section is about medicine, where it is clarified that the term is referenced in relation to dietary habits. It has conducted an attempt to reflect the contribution of nutritional materials to medical and pharmaceutical science. The various food items used in medicine and the manufacture of pharmaceuticals are presented.en
heal.advisorNameΑντωνόπουλος, Παναγιώτηςel
heal.committeeMemberNameΑντωνόπουλος, Παναγιώτηςel
heal.committeeMemberNameΛεοντίση, Μαρίαel
heal.committeeMemberNameΜπόκαρης, Ευθύμιοςel
heal.academicPublisherΠανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Φιλοσοφική Σχολή. Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίαςel
heal.academicPublisherIDuoi-
heal.numberOfPages128 σ.-
heal.fullTextAvailabilitytrue-
Appears in Collections:Διατριβές Μεταπτυχιακής Έρευνας (Masters) - ΙΣΤ

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Μ.Ε. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ 2019.pdf14.32 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons