Please use this identifier to cite or link to this item: https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/9717
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΚαραντζιά, Ελένη-Αθανασίαel
dc.date.accessioned2019-02-21T11:38:27Z-
dc.date.available2019-02-21T11:38:27Z-
dc.date.issued2019-02-21-
dc.identifier.urihttps://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/9717-
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/*
dc.subjectΦέταel
dc.titleΠαραγωγή φέτας Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καλαβρύτων.el
heal.typebachelorThesis-
heal.classificationΓαλακτοκομικά προϊόντα - Παραγωγή - Φέταel
heal.identifier.secondaryΠτυχιακή Εργασία-
heal.dateAvailable2024-01-06T16:01:46Z-
heal.languageel-
heal.accessfree-
heal.recordProviderΤ.Ε.Ι. Ηπείρουel
heal.publicationDate2018-
heal.bibliographicCitationΚαραντζιά, Ε.Α., 2018. Παραγωγή φέτας Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καλαβρύτων.Πτυχιακή εργασία. Άρτα: Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγής.el
heal.abstractΣτο πρώτο κεφάλαιο παρουσιάζεται μια συνοπτική αναφορά στη φέτα, τις περιοχές στις οποίες παράγεται, τα στατιστικά στοιχεία της κατανάλωσης και την παραγωγή του αιγοπρόβειου γάλακτος στην Ελλάδα από το οποίο παρασκευάζεται η φέτα. Στο δεύτερο κεφάλαιο παρουσιάζεται η δράση του Αγροτικού Γαλακτοκοµικού Συνεταιρισµού Καλαβρύτων. Παρουσιάζεται η ιστορική εξέλιξη του ΑΓΣ Καλαβρύτων, καθώς και ο τρόπος οργάνωσης και λειτουργίας του καθώς και τα προϊοντα που παράγει και οι διαθέσιμες συσκευασίες της φέτας. Στο τρίτο κεφάλαιο, αναφερόμαστε στο αιγοπρόβειο γάλα και τα βασικά συστατικά του, στη σύσταση και τα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά του, στα χαρακτηριστικά του κανονικού γάλακτος καθώς και στους μικροοργανισμούς που περιλαμβάνει. Στο τέταρτο κεφάλαιο γίνεται αναλυτική περιγραφή όλης της διαδικαασίας παραγωγής της φέτας από τη συλλογή, την παράδοση, τον έλεγχο, τη διαδικασία πήξης και τη συσκευασία και διατήρηση. Στο πέμπτο κεφάλαιο, γίνεται μια παρουσίαση της παραγωγής φέτας από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλαβρύτων. Τέλος η εργασία ολοκληρώνεται µε τα συµπεράσµατα που απορρέουν από το σύνολο της εργασία.el
heal.advisorNameΧατζηζήσης, Λάμπροςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών, Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε.el
heal.academicPublisherIDteiep-
heal.numberOfPages62-
heal.fullTextAvailabilityfalse-
Appears in Collections:Προπτυχιακές εργασίες Τμ. Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγής

Files in This Item:
There are no files associated with this item.


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons