Please use this identifier to cite or link to this item: https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/9470
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΚαρβούνης, Κωνσταντίνοςel
dc.date.accessioned2018-11-22T12:36:36Z-
dc.date.available2018-11-22T12:36:36Z-
dc.date.issued2018-11-22-
dc.identifier.urihttps://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/9470-
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/*
dc.subjectΡόκαel
dc.titleΕπίδραση της αζωτούχου λίπανσης στην ολική αντιοξειδωτική ικανότητα της ρόκας καλλιεργούμενη σε μείγμα τύρφης-περλίτη κατά την χειμερινή περίοδοel
heal.typebachelorThesis-
heal.classificationΛιπάσματαel
heal.identifier.secondaryΠτυχιακή εργασία-
heal.dateAvailable2024-01-06T09:55:32Z-
heal.languageel-
heal.accessfree-
heal.recordProviderΤ.Ε.Ι. Ηπείρουel
heal.publicationDate2018-11-13-
heal.bibliographicCitationΚαρβούνης, Κ.,2018. Επίδραση της αζωτούχος λίπανσης στην ολική αντιοξειδωτική ικανότητα της ρόκας καλλιεργούμενης σε μείγμα τύρφης-περλίτη κατά την χειμερινή περίοδο. Πτυχιακή εργασία. Άρτα:ΤΕΙ Ηπείρου. Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων. Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγήςel
heal.abstractΗ ρόκα είναι ένα δημοφιλές λαχανικό. Καταναλώνεται κυρίως νωπή σε σαλάτες. Ως φυλλώδες λαχανικό όμως έχει την τάση να συσσωρεύει αυξημένες ποσότητες νιτρικών, τα οποία ενοχοποιούνται ως επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία. Σκοπός της παρούσας εργασίας ήταν να μελετηθεί η επίδραση της αζωτούχου λίπανσης στην ολική αντιοξειδωτική ικανότητα των φυτών της ρόκας σε συνδυασμό με την συσσώρευση νιτρικών και τη μεταβολή του βάρους των φυτών. Τα φυτά καλλιεργήθηκαν κατά την χειμερινή περίοδο σε μείγμα τύρφης περλίτη και η λίπανση των φυτών έγινε με την χορήγηση θρεπτικών διαλυμάτων με τρία επίπεδα αζωτούχου λίπανσης (50, 200 και 350 mgL-1). Ο προσδιορισμός της ολικής αντιοξειδωτικής ικανότητας έγινε με την μέθοδο DPPH και των νιτρικών με την μέθοδο του χρωμοτροπικού οξέος.Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η αύξηση της αζωτούχου λίπανσης προκαλεί σημαντική αύξηση στην συσσώρευση νιτρικών στους ιστούς των φυτών. Αντίθετα, η ολική αντιοξειδωτική ικανότητα των φυτών φαίνεται ότι ελαττώνεται όταν χορηγούνται αυξημένες ποσότητες αζώτου.el
heal.advisorNameΚαριπίδης, Χαράλαμποςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherIDteiep-
heal.numberOfPages60-
heal.fullTextAvailabilitytrue-
Appears in Collections:Προπτυχιακές εργασίες Τμ. Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
kar.pdfΠτυχιακή Εργασία5.27 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons