Please use this identifier to cite or link to this item:
https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/8700
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Παλαιοδήμου, Άννα Κλεοπάτρα | el |
dc.contributor.author | Μαμασούλα, Γεωργία | el |
dc.date.accessioned | 2018-04-20T11:39:56Z | - |
dc.date.available | 2018-04-20T11:39:56Z | - |
dc.date.issued | 2018-04-20 | - |
dc.identifier.uri | https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/8700 | - |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/ | * |
dc.subject | Μονογαστρικά ζώα | el |
dc.subject | Διατροφή ζώων | el |
dc.title | Ο ρόλος των πρόσθετων υλών διατροφής στα παραγωγικά μονογαστρικά ζώα. | el |
heal.type | bachelorThesis | - |
heal.classification | Διατροφή ζώων | el |
heal.classification | Ζώα - Μονογαστρικά | el |
heal.identifier.secondary | Πτυχιακή εργασία | - |
heal.dateAvailable | 2024-01-06T15:59:47Z | - |
heal.language | el | - |
heal.access | free | - |
heal.recordProvider | Τ.Ε.Ι. Ηπείρου | el |
heal.publicationDate | 2018-03 | - |
heal.bibliographicCitation | Παλαιοδήμου, Ά., & Μαμασούλα, Γ., Ο ρόλος των πρόσθετων υλών διατροφής στα μονογαστρικά παραγωγικά ζώα. Πτυχιακή εργασία. Άρτα: Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγής | el |
heal.abstract | Στην ζωική παραγωγή πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο ώστε να έχουμε άριστη υγεία και αποδόσεις, αλλά και καλή ποιότητα ζωοκομικών προϊόντων. Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες η διατροφή των ζώων. Δηλαδή, πρέπει να χορηγούμε στα ζώα ένα ισορροπημένο πλήρες σιτηρέσιο με όλα τα απαραίτητα συστατικά και απαλλαγμένο από βλαβερές ουσίες. Η προσθήκη των πρόσθετων υλών στο σιτηρέσιο είναι απαραίτητη, αφού γίνεται με σκοπό την κάλυψη των αναγκών των ζώων, τη βελτίωση της ποιότητας, της οσμής και της γεύσης των ζωοτροφών, για ζωοτεχνικούς χειρισμούς, αλλά και για την προστασία της υγείας των ζώων. Ωστόσο, η χορήγησή τους πρέπει να γίνεται μέσα σε σαφώς καθορισμένα όρια και σε ισορροπία μεταξύ τους, γιατί η προσθήκη τους σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα μπορεί να επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα στην υγεία των ζώων. Κατά συνέπεια, σκοπός της πτυχιακής αυτής εργασίας ήταν να γίνει μία ανασκόπηση της σχετικής νομοθεσίας που αφορά τις πρόσθετες ύλες διατροφής που χρησιμοποιούνται στα μονογαστρικά ζώα, μία σύντομη περιγραφή της λειτουργίας του πεπτικού συστήματος των μονογαστρικών και των κανόνων που διέπουν τη διατροφή τους και μια αναλυτική παρουσίαση των διαφόρων κατηγοριών πρόσθετων υλών. | el |
heal.advisorName | Μπόνος, Ελευθέριος | el |
heal.academicPublisher | Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγής | el |
heal.academicPublisherID | teiep | - |
heal.numberOfPages | 66 | - |
heal.fullTextAvailability | true | - |
Appears in Collections: | Προπτυχιακές εργασίες Τμ. Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγής |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Πτυχιακή 09_Final_LF.pdf | Πτυχιακή εργασία | 709.25 kB | Adobe PDF | View/Open |
This item is licensed under a Creative Commons License