Please use this identifier to cite or link to this item: https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/8699
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΣούρσος, Λεωνίδαςel
dc.contributor.authorΒασιλόγαμβρος, Στέφανοςel
dc.date.accessioned2018-04-20T11:39:27Z-
dc.date.available2018-04-20T11:39:27Z-
dc.date.issued2018-04-20-
dc.identifier.urihttps://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/8699-
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/*
dc.subjectΠεπόνιel
dc.titleΣύγχρονες τάσεις στην υπαίθρια καλλιέργεια της πεπονιάςel
heal.typebachelorThesis-
heal.classificationΠεπονιά - Καλλιέργειαel
heal.identifier.secondaryΠτυχιακή εργασία-
heal.dateAvailable2024-01-06T09:55:57Z-
heal.languageel-
heal.accessfree-
heal.recordProviderΤ.Ε.Ι. Ηπείρουel
heal.publicationDate2018-03-
heal.bibliographicCitationΣούρσος, Λ., & Βασιλόγαμβρος, Σ., 2018. Σύγχρονες τάσεις στην υπαίθρια καλλιέργεια της πεπονιάς. Πτυχιακή εργασία. Άρτα:Τ.Ε.Ι. Ηπείρου.Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής.el
heal.abstractΗ πτυχιακή αυτή εργασία έχει θέμα το Πεπόνι σαν καλλιέργεια. Στο 1ο κεφάλαιο καταγράφονται τα εισαγωγικά στοιχεία, όπως η προέλευση και τα χαρακτηριστικά του φυτού. Η μορφολογία του πεπονιού και τα μέρη του. Στη συνέχεια στο 2ο κεφάλαιο γίνεται αναλυτική περιγραφή των ποικιλιών του πεπονιού καλλιεργούμενων αλλά και αυτοφυών καθώς και υβριδίων που υπερισχύουν σήμερα. Ακολουθεί στο 3ο κεφάλαιο ένα πολύ σημαντικό βήμα που σηματοδοτεί την επιτυχημένη ή μη εγκατάσταση της καλλιέργειας και είναι η κατεργασίας του εδάφους και όλες οι καλλιεργητικές εργασίες που εφαρμόζονται μεθοδικά μέχρι την εγκατάσταση της καλλιέργειας. Εν συνεχεία στο 4ο κεφάλαιο ακολουθεί η λίπανση, το κλάδεμα που εφαρμόζεται για να έχουμε την επιθυμητή απόδοση, η καταγραφή των σημαντικότερων εχθρών και ασθενειών που ΄΄απειλούν΄΄ το πεπόνι. Τέλος η καταπολέμηση των ζιζανίων και οι μέθοδοι παρουσιάζονται επίσης στο 4ο κεφάλαιο. Στο 5ο κεφάλαιο η ωρίμανση και συγκομιδή της καλλιέργειας. Δίνονται σημαντικές πληροφορίες στο 6ο κεφάλαιο για την θρεπτική αξία και τις θεραπευτικές ιδιότητες που έχει η κατανάλωση του πεπονιού. Στο 7ο κεφάλαιο αναλύεται η υδροπονική καλλιέργεια και τα πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα της. Ακολουθούν τα συμπεράσματα για την σημασία και τα πολλά οφέλη της καλλιέργειας πεπονιούel
heal.advisorNameΚαρυπίδης, Χαράλαμποςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherIDteiep-
heal.numberOfPages67-
heal.fullTextAvailabilityfalse-
Appears in Collections:Προπτυχιακές εργασίες Τμ. Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής

Files in This Item:
There are no files associated with this item.


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons