Please use this identifier to cite or link to this item: https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/5262
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΜπαλόκα, Αικατερίνηel
dc.date.accessioned2016-06-14T09:46:04Z-
dc.date.available2016-06-14T09:46:04Z-
dc.date.issued2016-06-14-
dc.identifier.urihttps://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/5262-
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/*
dc.subjectΘήβαel
dc.subjectΚρεμμύδιαel
dc.titleΣποροπαραγωγή κρεμμυδιού στην περιοχή της Θήβας.el
heal.typebachelorThesis-
heal.generalDescriptionΤμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής - Α/Α 0863el
heal.classificationΚρεμμύδια - Καλλιέργεια - Ελλάδα - Θήβαel
heal.classificationΣπόροιel
heal.dateAvailable2024-01-06T09:18:24Z-
heal.languageel-
heal.accessfree-
heal.recordProviderΤ.Ε.Ι. Ηπείρουel
heal.publicationDate2016-
heal.bibliographicCitationΜπαλόκα, Α., 2016. Σποροπαραγωγή κρεμμυδιού στην περιοχή της Θήβας.Πτυχιακή εργασία. Άρτα. Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής.el
heal.abstractΗ καλλιέργεια των λαχανικών αποτελεί σημαντικό τομέα της ελληνικής γεωργίας. Τα λαχανικά χρόνο με το χρόνο συμμετέχουν όλο και περισσότερο στη διατροφή του ανθρώπου και προμηθεύουν τον οργανισμό με φυτικές ίνες, βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και άλλες ουσίες οι οποίες τον προστατεύουν από εκφυλιστικές ασθένειες, καθυστερούν τη γήρανση και βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής του. Η συνεχώς αυξανόμενη ζήτησή τους συμβάλλει στην παραγωγή νέας γνώσης για την αξιοποίηση της γενετικής παραλλακτικότητας με σύγχρονες μεθόδους βελτίωσης, με σκοπό τη δημιουργία νέων αποδοτικότερων ποικιλιών και καθιστά δυναμική και ανταγωνιστική την εμπορία των σπόρων τους (Μπλέτσος, 2012). Ο νομός Βοιωτίας είναι νομός της Στερεάς Ελλάδας, με έκταση 3,211 τ.χλμ. (https://el.wikipedia.org/wiki/). Οι κύριες καλλιέργειες της περιοχής είναι: τα σιτηρά, το κρεμμύδι και το καρότο, με το κρεμμύδι να καταλαμβάνει την πρώτη θέση. Από αυτό γίνεται αντιληπτό ότι οι ανάγκες σε σπόρο κρεμμυδιού στο νομό και ιδιαίτερα στην περιοχή της Θήβας όπου παράγεται η μεγαλύτερη ποσότητα κρεμμυδιού, είναι μεγάλες. Με βάση τα παραπάνω στην παρούσα εργασία καταβάλλεται μια προσπάθεια που στόχο έχει να μελετήσει τον τρόπο της παραγωγής σπόρου κρεμμυδιού, με ιδιαίτερη αναφορά στην περιοχή της Θήβας. Προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός, αναλύονται στο πρώτο μέρος της εργασίας, μέσα από βιβλιογραφική αναφορά, τα γενικά χαρακτηριστικά του κρεμμυδιού και των ποικιλιών του και στο δεύτερο μέρος οι βασικές τεχνικές παραγωγής πολλαπλασιαστικού υλικού και οι παράγοντες που τις επηρεάζουν. Τα στοιχεία που αφορούν την περιοχή της Θήβας αντλήθηκαν από βιβλιογραφικές αναφορές και προσωπικές συνεντεύξεις στο ΚΕΠΠΥΕΛ (Κέντρο Πιστοποίησης Πολλαπλασιαστικού Υλικού και Ελέγχου Λιπασμάτων) του νομού, σε παραγωγούς κρεμμυδιού, σε ιδιοκτήτες καταστημάτων γεωργικών εφοδίων και σποροπαραγωγούς της περιοχής της Βοιωτίας.el
heal.advisorNameΔούμα, Δήμητραel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherIDteiep-
heal.numberOfPages55-
heal.fullTextAvailabilitytrue-
Appears in Collections:Προπτυχιακές εργασίες Τμ. Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
863.pdfΠτυχιακή εργασία824.27 kBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons