Please use this identifier to cite or link to this item: https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/13150
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΣτρατιώτης, Μιχαήλel
dc.date.accessioned2021-11-26T08:44:02Z-
dc.date.available2021-11-26T08:44:02Z-
dc.date.issued2021-11-26-
dc.identifier.urihttps://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/13150-
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/*
dc.subjectΚατανάλωση αυγώνel
dc.subjectΜέθοδοι εκτροφήςel
dc.subjectΠτηνοτροφικές επιχειρήσειςel
dc.titleΗ βιωσιμότητα των αυγοπαραγωγών μονάδων στα Μέγαρα Αττικής.el
heal.typebachelorThesis-
heal.classificationΑυγοπαραγωγήel
heal.identifier.secondaryΠτυχιακή Εργασία-
heal.dateAvailable2024-01-06T16:15:24Z-
heal.languageel-
heal.accessfree-
heal.recordProviderΤ.Ε.Ι. Ηπείρουel
heal.publicationDate2021-
heal.bibliographicCitationΣτρατιώτης, Μ., 2021. Η βιωσιμότητα των αυγοπαραγωγών μονάδων στα Μέγαρα Αττικής. Πτυχιακή εργασία. Άρτα: Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγής.el
heal.abstractΗ ένταξη του αυγού στο διαιτολόγιο του ανθρώπου καταγράφεται από την αρχαιότητα, πριν από το 2.500 π.Χ., όταν, σύμφωνα με βιβλιογραφικές αναφορές, πραγματοποιήθηκε και η εξημέρωση της όρνιθας. Από τότε μέχρι και σήμερα, το αυγό, αποτελεί ένα σημαντικό και πολύτιμο μέρος της διατροφής του. Η αύξηση του πληθυσμού της Γης και η αστικοποίησή του, οι αλλαγές τον τρόπο ζωής, οι ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτή σε ποιοτικά προϊόντα, επηρέασαν την ορνιθοτροφία σε όλα τα στάδιά της. Ο τρόπος διάθεσης ομοίως των αυγών, ακολούθησε αντίστοιχη εξελικτική πορεία. Έτσι, σήμερα, υπάρχει πληθώρα συσκευασμένων αυγών, διαφορετικών προδιαγραφών και τιμών που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες ακόμα και του πιο απαιτητικού σύγχρονου καταναλωτή. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η μελέτη, διερεύνηση και κατ επέκταση η καταγραφή της βιωσιμότητας των μονάδων παραγωγής αυγών στα Μέγαρα Αττικής, αφού πρώτα γίνεται μία αναφορά για τη θρεπτική και διατροφική αξία των αυγών και τα ω-3 αυγά, για τις μεθόδους εκτροφής των αυγοπαραγωγών ορνίθων, για την εμπορία των αυγών, για την τιμή τους και τους παράγοντες που την επηρεάζουν, καθώς και για τις Ελληνικές πτηνοτροφικές επιχειρήσεις.el
heal.abstractThe inclusion of eggs in the human diet is recorded from antiquity, before 2,500 BC, when, according to bibliographic reports, the domestication of the hen took place. From then until today, the egg is an important and valuable part of our diet. The increase of the Earth's population and its urbanization, the changes of the way of life, the ever-increasing demands of the modern consumer in quality products, affected the poultry farming in all its stages. The way the eggs were disposed of in the same way followed a corresponding evolutionary course. So today, there is a plethora of packaged eggs, with different specifications and prices that can meet the needs of even the most demanding modern consumer. The purpose of this work is to study, investigate and consequently record the viability of egg production units in Megara Attica, after first making a report on the nutritional and nutritional value of eggs and omega-3 eggs, for breeding methods of egg producers for the marketing of eggs, for their price and the factors that affect it, as well as for the Greek poultry companiesel
heal.advisorNameΧατζηζήσης, Λάμπροςel
heal.committeeMemberNameΜαχαίρας, Βασίλειοςel
heal.committeeMemberNameΓκούβα, Ευαγγελίαel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherIDteiep-
heal.numberOfPages91-
heal.fullTextAvailabilityfalse-
Appears in Collections:Προπτυχιακές εργασίες Τμ. Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγής

Files in This Item:
There are no files associated with this item.


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons