Please use this identifier to cite or link to this item: https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/13146
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΜπουρνιάς, Λουκάςel
dc.date.accessioned2021-11-25T11:32:47Z-
dc.date.available2021-11-25T11:32:47Z-
dc.date.issued2021-11-25-
dc.identifier.urihttps://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/13146-
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/*
dc.subjectΤυροκομείαel
dc.subjectΚτηνοτροφικές μονάδεςel
dc.subjectΤυροκομικές βιομηχανίεςel
dc.subjectΉπειρο - Γάλαel
dc.titleΗ τυροκομία και τα τυροκομεία της Ηπείρου.el
heal.typebachelorThesis-
heal.classificationΤυροκομίαel
heal.identifier.secondaryΠτυχιακή Εργασία-
heal.dateAvailable2024-01-06T16:14:53Z-
heal.languageel-
heal.accessfree-
heal.recordProviderΤ.Ε.Ι. Ηπείρουel
heal.publicationDate2021-
heal.bibliographicCitationΜπουρνίας, Λ., 2021. Η τυροκομία και τα τυροκομεία της Ηπείρου. Πτυχιακή εργασία. Άρτα: Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγής.el
heal.abstractΣήμερα, υπάρχουν πολλές τυροκομικές εγκαταστάσεις στην Ήπειρο , καθώς οι ορεινές και οι λοφώδεις περιοχές είναι ιδανικές για την εκτροφή αιγοπροβάτων. Οι κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής χαρακτηρίζονται από έναν οικογενειακό χαρακτήρα και είναι μικρού μεγέθους, διασκορπισμένες στα βουνά και σε λοφώδεις περιοχές της γης, με τα ζώα να είναι ανθεκτικά, μικρά σε μέγεθος και καλά προσαρμοσμένα στο τοπικό κλίμα, με χαμηλή παραγωγικότητα γάλακτος. Σε αυτήν την Περιφερειακή Ενότητα οι τυροκομικές βιομηχανίες χρησιμοποιούν την τελευταία διαθέσιμη τεχνολογία για την επεξεργασία γάλακτος και την παραγωγή τυροκομικών προϊόντων αλλά βασίζονται στις παραδοσιακές τεχνικές παραγωγής. Οι σημαντικότερες τυροκομικές βιομηχανίες της Ηπείρου είναι , η Αγροτική Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου «ΔΩΔΩΝΗ», η ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ (ΟΠΤΙΜΑ Α.Ε.), η ΜΙΝΕΡΒΑ Α.Ε., η ΚΑΡΑΛΗΣ Α.Ε. Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου , το ΙΔΡΥΜΑ ΒΑΡΩΝΟΥ ΜΙΧ. ΤΟΣΙΤΣΑ, το τυροκομείο Ζαγόρι , η ΠΟΡΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ και εν τέλει το τυροκομείο "ΤΟ ΣΟΥΛΙ" ιδιοκτησίας ΛΙΑΜΗ. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η καταγραφή τω τυροκομείων της Ηπείρου και η αναλυτική παρουσίαση των στοιχείων παραγωγής τους όπου αυτό κατέστη δυνατό.el
heal.abstractToday, there are many cheese dairies in Epirus, as the mountainous and hilly areas are ideal for sheep and goat production. The livestock farms in the area are characterized by a family character and are small in size, scattered in the mountains and in hilly areas of the earth, with the animals being resilient, small in size and well adapted to the local climate, with low milk productivity. In this Regional Unit, the cheese industry uses the latest technology available for milk processing and cheese production, but they rely on traditional production techniques. The most important cheese industries of Epirus are, the Agricultural Dairy Industry of Epirus "DODONI", EPIRUS SA (OPTIMA SA), MINERVA SA, KARALIS SA. Epirus Dairy Industry, VARONOU MICH FOUNDATION. TOSITSA, the cheese factory Zagori, the PORIKIS VASILIS & CO OE and finally the cheese factory "TO SOULI" owned by LIAMI. The purpose of this paper is to record the cheese dairies of Epirus and the detailed presentation of their production data where possible.el
heal.advisorNameΧατζηζήσης, Λάμπροςel
heal.committeeMemberNameΜαχαίρας, Βασίλειοςel
heal.committeeMemberNameΓκούβα, Ευαγγελίαel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherIDteiep-
heal.numberOfPages35-
heal.fullTextAvailabilityfalse-
Appears in Collections:Προπτυχιακές εργασίες Τμ. Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγής

Files in This Item:
There are no files associated with this item.


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons