Please use this identifier to cite or link to this item: https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/13143
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΓκούμα, Θεοδώραel
dc.date.accessioned2021-11-22T09:35:31Z-
dc.date.available2021-11-22T09:35:31Z-
dc.date.issued2021-11-22-
dc.identifier.urihttps://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/13143-
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/*
dc.subjectΕλιάel
dc.subjectΕλαιόλαδοel
dc.subjectΑσθένειες ελιάςel
dc.titleΗ εξέλιξη της ελαιοκαλλιέργειας στο Νομό Πρέβεζας.el
heal.typebachelorThesis-
heal.classificationΕλαιοκαλλιέργειαel
heal.identifier.secondaryΠτυχιακή Εργασία-
heal.dateAvailable2024-01-06T11:23:08Z-
heal.languageel-
heal.accessfree-
heal.recordProviderΤ.Ε.Ι. Ηπείρουel
heal.publicationDate2021-
heal.bibliographicCitationΓκούμα, Θ., 2021. Η εξέλιξη της ελαιοκαλλιέργειας στο Νομό Πρέβεζας. Πτυχιακή εργασία. Άρτα: Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής.el
heal.abstractΒασικό αντικείµενο της παρούσας εργασίας, όπως μαρτυρά και ο τίτλος της, είναι η ανάλυση της ελαιοκαλλιέργειας στην πόλη της Πρέβεζας και στα περίχωρα της. Διερευνάται η εξέλιξη της πορείας του ελαιολάδου ανά τους αιώνες στο νομό, οι τρόποι συγκομιδής του καρπού της ελιάς και διάφορες τεχνικές που εφαρμόστηκαν ανά περιοχή ανάλογα την χρονική περίοδο. Βασικά στοιχεία και πληροφορίες από ανθρώπους του γεωργικού και γεωπονικού τομέα, αποδεικνύουν τον σημαντικότατο ρόλο, που κατείχε το ελαιόλαδο για την ανάδειξη και ανάπτυξη της περιοχής. Κάθε ποικιλία λαδιού προσφέρει την κατάλληλη διατροφική αξία, από την υψηλότερη στην πιο χαμηλή θρεπτικότητα. Μέσα από την γνώση και εμπειρία του γεωπόνου και με την βοήθεια άρθρων από διαδικτυακές εγκυκλοπαίδειες, αναλύονται τόσο οι ασθένειες και οι εχθροί της ελιάς, όσο και η απαιτούμενη αντιμετώπιση στην κάθε περίπτωση. Εν τέλει, συλλέχθηκαν πολύτιμες πληροφορίες, από την κατ΄ ιδίαν συνέντευξη, με τον ιδιοκτήτη του τοπικού ελαιουργείου, με στόχο την ολοκληρωμένη σύνταξη της εργασίας.el
heal.abstractThe main object of the present work, as its title testifies, is the analysis of olive cultivation in the city of Preveza and its surroundings. The evolution of the course of olive oil over the centuries in the prefecture, the ways of harvesting the olive fruit and various techniques applied per region depending on the time period are being investigated. Basic data and information from people in the agricultural and agronomical sector, prove the important role played by olive oil for the promotion and development of the region. Each variety of oil offers the right nutritional value, from the highest to the lowest nutrition. Through the knowledge and experience of the agronomist and with the help of articles from online encyclopedias, both the diseases and the enemies of the olive are analyzed, as well as the required treatment in each case. Finally, valuable information was gathered from an in-person interview with the owner of the local oil mill, with the aim of completing the work.el
heal.advisorNameΚαριπίδης, Χαράλαμποςel
heal.committeeMemberNameΣτουρνάρας, Βασίλειοςel
heal.committeeMemberNameΖήσης, Κωνσταντίνοςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherIDteiep-
heal.numberOfPages61-
heal.fullTextAvailabilityfalse-
Appears in Collections:Προπτυχιακές εργασίες Τμ. Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής

Files in This Item:
There are no files associated with this item.


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons