Please use this identifier to cite or link to this item:
https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/13114
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Καψάλα, Φωτεινή-Βαλεντίνα | el |
dc.date.accessioned | 2021-11-01T07:21:11Z | - |
dc.date.available | 2021-11-01T07:21:11Z | - |
dc.date.issued | 2021-11-01 | - |
dc.identifier.uri | https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/13114 | - |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/ | * |
dc.subject | Λακτόζη | el |
dc.subject | Πρωτεΐνη | el |
dc.subject | Σημείο πήξεως | el |
dc.title | Κλασσικές και σύγχρονες (ταχείες) μέθοδοι για τον ποιοτικό έλεγχο (ανάλυση) γάλακτος. | el |
heal.type | bachelorThesis | - |
heal.classification | Γάλα | el |
heal.identifier.secondary | Πτυχιακή εργασία | - |
heal.dateAvailable | 2024-01-06T16:13:32Z | - |
heal.language | el | - |
heal.access | free | - |
heal.recordProvider | Τ.Ε.Ι. Ηπείρου | el |
heal.publicationDate | 2021 | - |
heal.bibliographicCitation | Καψάλα. Φ., 2021. Κλασσικές και σύγχρονες (ταχείες) μέθοδοι για τον ποιοτικό έλεγχο (ανάλυση) γάλακτος. Πτυχιακή εργασία. Άρτα: Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγής. | el |
heal.abstract | Στην παρούσα πτυχιακή εργασία, αναφέρονται οι φυσικές ιδιότητες, η χημική σύσταση, οι τρόποι ποιοτικού ελέγχου αλλά και η υγιεινή του γάλακτος.Αρχικά, δίνεται ο ορισμός του γάλακτος όπου αναλύεται η προέλευσή του και η χρησιμότητά του. Έπειτα, γίνεται αναφορά στην οσμή, την γεύση, το χρώμα, και την οξύτητα του γάλακτος οι οποίες αποτελούν τις φυσικές του ιδιότητες ενώ στη συνέχεια, γίνεται προσδιορισμός της χημικής συστάσεως του γάλακτος, όπως το λίπος, η πρωτεΐνη, η λακτόζη, το στερεό υπόλειμμα άνευ λίπους και το σημείο πήξεως, που είναι απαραίτητος τόσο για τις γαλακτοβιομηχανίες όσο και για τους κτηνοτρόφους, διότι αποτελεί μοναδικό τρόπο αξιολόγησης του ως προς την θρεπτική και οικονομική του αξία. Τέλος, αναλύεται η κυριότερη παράμετρος της ποιότητας του γάλακτος όπου είναι ο έλεγχος υγιεινής καταστάσεως του από όπου εξαρτάται η υγεία του καταναλωτή. | el |
heal.advisorName | Χατζηζήσης, Λάμπρος | el |
heal.committeeMemberName | Γκούβα, Ευαγγελία | el |
heal.committeeMemberName | Μαχαίρας, Βασίλειος | el |
heal.academicPublisher | Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγής | el |
heal.academicPublisherID | teiep | - |
heal.numberOfPages | 68 | - |
heal.fullTextAvailability | false | - |
Appears in Collections: | Προπτυχιακές εργασίες Τμ. Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγής |
Files in This Item:
There are no files associated with this item.
This item is licensed under a Creative Commons License