Please use this identifier to cite or link to this item: https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/13112
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΓρύλλης, Ιωάννης –Χρυσοβαλάντηςel
dc.date.accessioned2021-11-01T07:20:44Z-
dc.date.available2021-11-01T07:20:44Z-
dc.date.issued2021-11-01-
dc.identifier.urihttps://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/13112-
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/*
dc.subjectΚαλλιέργειαel
dc.subjectΑθήριel
dc.subjectΜοσχάτοel
dc.subjectTraniel
dc.subjectΡόδοςel
dc.titleΟι αμπελώνες της C.A.I.R Ρόδου.el
heal.typebachelorThesis-
heal.classificationΑμπελώναςel
heal.identifier.secondaryΠτυχιακή εργασία-
heal.dateAvailable2024-01-06T11:17:50Z-
heal.languageel-
heal.accessfree-
heal.recordProviderΤ.Ε.Ι. Ηπείρουel
heal.publicationDate2021-
heal.bibliographicCitationΓρύλλης, Ι., 2021. Οι αμπελώνες της C.A.I.R Ρόδου. Πτυχιακή εργασία. Άρτα: Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής.el
heal.abstractΗ Ρόδος από την αρχαιότητα συγκαταλέγεται στις φημισμένες περιοχές κρασιών, όπως αποδεικνύουν οι αμφορείς με το όνομα της περιοχής, που έχουν βρεθεί. Το οικοσύστημα (ποικιλία, έδαφος, κλίμα) του νησιού στο Αιγαίο Πέλαγος, προσφέρεται για την παραγωγή εκλεκτών οίνων, με την αξιοποίηση των ντόπιων ποικιλιών Αθήρι, Μοσχάτο και την σπάνια ποικιλία Μοσχάτο Trani. Οι αμπελώνες της CAIR , κυρίως οι ερυθρές ποικιλίες είναι φυτεμένες κατά μήκος της ακτογραμμής σκαρφαλώνοντας έως τις χαμηλές πλαγιές του όρους Αττάβυρος και οι αμπελώνες με τα λευκά σταφύλια καλλιεργούνται σε μεγαλύτερο υψόμετρο στην περιοχή γύρω από το χωριό Έμπωνα. Τρεις ελεγχόμενες ζώνες ονομασίας προέλευσης ‹‹Ρόδος›› που παράγουν λευκά ,ερυθρά και Μοσχάτο κρασιά. Η εταιρία CAIR ιδρύθηκε από τους Ιταλούς το 1928. Με την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα το 1948 περιήλθε σε ελληνικά χέρια. Η CAIR Α.Ε πραγματοποίησε την μετεγκατάσταση του οινοποιείου της το έτος 2008 σε υπερσύγχρονους χώρους και εξοπλισμό . Σκοπεύει να αξιοποιεί τους αμπελώνες και αμπελοκαλλιεργητές αυτών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο , ώστε να διατηρήσει το μερίδιο της στην αγορά του κρασιού. Η εργασία δομείται σε 8 κεφάλαια. Εξετάζεται η εξέλιξη της αμπελοκαλλιέργειας , καθώς και πορείας του μόνου συνεταιριστικού οινοποιείου στο νησί , της CAIR, που διαχειρίζεται σχεδόν το 80% των παραγόμενων σταφυλιών.el
heal.advisorNameΚανταρτζής, Αλέξανδροςel
heal.committeeMemberNameΖήσης, Κωνσταντίνοςel
heal.committeeMemberNameΚαριπίδης, Χαράλαμποςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherIDteiep-
heal.numberOfPages68-
heal.fullTextAvailabilityfalse-
Appears in Collections:Προπτυχιακές εργασίες Τμ. Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής

Files in This Item:
There are no files associated with this item.


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons