Please use this identifier to cite or link to this item: https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/13107
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΚαψιαμπέτης, Ανδρέας - Γεράσιμοςel
dc.date.accessioned2021-10-25T11:50:53Z-
dc.date.available2021-10-25T11:50:53Z-
dc.date.issued2021-10-25-
dc.identifier.urihttps://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/13107-
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/*
dc.subjectΝομό Αιτωλοακαρνανίαςel
dc.subjectGLOBAL G.A.Pel
dc.subjectΑειφόρος ανάπτυξηel
dc.titleΕφαρμογή του προτύπου GLOBALG.A.P. στην παραγωγή και εμπορία πορτοκαλιών στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας.el
heal.typebachelorThesis-
heal.classificationΠορτοκαλιάel
heal.identifier.secondaryΠτυχιακή Εργασία-
heal.dateAvailable2024-01-06T11:07:35Z-
heal.languageel-
heal.accessfree-
heal.recordProviderΤ.Ε.Ι. Ηπείρουel
heal.publicationDate2021-
heal.bibliographicCitationΚαψιαμπέτης, Α., 2021. Εφαρμογή του προτύπου GLOBALG.A.P. στην παραγωγή και εμπορία πορτοκαλιών στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας. Πτυχιακή εργασία. Άρτα: Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής.el
heal.abstractΗ καλλιέργεια της πορτοκαλιάς αποτελεί την σημαντικότερη καλλιέργεια των εσπεριδοειδών. Στην Ελλάδα η πορτοκαλιά καλλιεργείτε κυρίως σε παραθαλάσσιες περιοχές, με ετησία παραγωγή 849.080 τόνων. Η περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας αποτελεί σημαντικό κέντρο παραγωγής πορτοκαλιών με ετήσια παραγωγή που ανέρχεται στου 60.800 τόνους. Ο καρπός της πορτοκαλιάς έχει ωραία γεύση και είναι πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά. Κατά βάση καταναλώνονται είτε νωπά είτε ως χυμός. Τα πορτοκαλιά χρήζουν αποδοχής από την πλειοψηφία των καταναλωτών. Έτσι είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί με κάποιον τρόπο η ολοκληρωμένη διαχείριση της παραγωγής και η ασφάλεια του παραγόμενου προϊόντος. Σκοπός της εργασίας αυτής αποτελεί η ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της πιστοποίησης καλλιέργειας GLOBAL G.A.P., αλλά και να αναλυθεί η εφαρμογή του στην καλλιέργεια της πορτοκαλιάς στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας. Έτσι αρχικά αναφέρονται στην εργασία γενικά στοιχεία της πορτοκαλιάς, όπως οι εδαφοκλιματικές συνθήκες που απαιτεί η καλλιέργεια για την ανάπτυξη της, οι ανάγκες σε άρδευση και λίπανση αλλά και οι κυριότεροι εχθροί που προσβάλουν την καλλιέργεια της πορτοκαλιάς, και οι κυριότερες ασθένειες της πορτοκαλιάς. Έπειτα γίνεται αναφορά στα συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης της παραγωγής με έμφαση στο GLOBALG.A.P., αναλύοντας τα γενικά χαρακτηρίστηκα του προγράμματος αλλά και τις γενικές απαιτήσεις. Περιγράφεται η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ένας παράγωγος ώστε να πιστοποιηθεί με GLOBAL G.A.P., καθώς επίσης και η εφαρμογή του προγράμματος στην καλλιέργεια της πορτοκαλιάς.el
heal.abstractAmong all the citruses, the orange tree is the one that is being cultivated the most. In Greece oranges are grown mainly in coastal areas, with an annual production of 849,080 tons. The region of Aitoloakarnania with an annual production of 60,800 tons holds an important percentage of the annual orange production. The fruit of the orange has a nice taste and is rich in nutrients. It can be consumed either fresh or as a juice. Orange fruits are very popular, and the vast majority consumes them often. Thus, it is necessary to somehow ensure the integrated management of production and the safety of the product produced. The aim of this research is to highlight the advantages of GLOBALG.A.P. cultivation certification, but also to analyze its application in the cultivation of oranges in the region of Aitoloakarnania. At the beginning general elements of the orange are mentioned in the research, such as the soil and climate conditions that the crop requires for its growth, the needs for irrigation and fertilization. Then the main enemies that affect the cultivation of the orange, and the main diseases of the orange are being discussed. In the next chapter a reference is made to the integrated production management systems with emphasis on GLOBALG.A.P., analyzing both the general characteristics of the program and the general requirements. It describes the process that a growermust follow to be certified with GLOBALG.A.P., as well as the implementation of the program in the cultivation of oranges.el
heal.advisorNameΚαρακίτσου, Αναστασίαel
heal.committeeMemberNameΣτουρνάρας, Βασίλειοςel
heal.committeeMemberNameΜάντζος, Νικόλαοςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherIDteiep-
heal.numberOfPages71-
heal.fullTextAvailabilityfalse-
Appears in Collections:Προπτυχιακές εργασίες Τμ. Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής

Files in This Item:
There are no files associated with this item.


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons