Please use this identifier to cite or link to this item: https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/12950
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΜπόνος, Ελευθέριοςel
dc.date.accessioned2021-06-24T06:23:40Z-
dc.date.available2021-06-24T06:23:40Z-
dc.date.issued2021-06-24-
dc.identifier.urihttps://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/12950-
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/*
dc.subjectΧοιρινό, Ηλιόσπορος, Βαμβακόσποροςel
dc.subjectΕντομάλευρο, Λέμναel
dc.titleΕναλλακτικές πρωτεϊνούχες ζωοτροφές στη διατροφή των χοίρων.el
heal.typebachelorThesis-
heal.classificationΧοιροτροφίαel
heal.identifier.secondaryΠτυχιακή Εργασία-
heal.dateAvailable2024-01-06T16:08:47Z-
heal.languageel-
heal.accessfree-
heal.recordProviderΤ.Ε.Ι. Ηπείρουel
heal.publicationDate2021-
heal.bibliographicCitationΜπαλάσκας, Δ., 2021. Εναλλακτικές πρωτεϊνούχες ζωοτροφές στη διατροφή των χοίρων. Πτυχιακή εργασία. Άρτα: Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγής.el
heal.abstractΜε την αυξανόμενη ζήτηση αλλά και προσφορά του χοίρειου κρέατος καθώς και της συνεχούς ανοδική πορείας των τιμών των συμβατικών πρωτεϊνικών πηγών (π.χ. σόγια) ενισχύεται και η ανάγκη των χοιροτρόφων να βρουν νέες πηγές πρωτεΐνης όσο το δυνατών παρόμοιας βιολογικής αξίας αλλά με χαμηλότερη τιμή. Η εργασία αυτή πραγματεύεται αυτών των στόχο. Αναλύοντας τόσο κάποιες γνωστές όσο και κάποιες ελάχιστα γνωστές πηγές πρωτεΐνης με σκοπό την σύγκριση των συμβατικών με τις εναλλακτικές πηγές καθώς και την δυνατότητα παραγωγής τους εντός του Ελλαδικού χώρου. Επιπλέον αυτές οι εναλλακτικές πηγές πέραν της ελαχιστοποίησης του κόστους παραγωγής, ανοίγουν παράλληλα καινούριες επιχειρηματικές ιδέες για την ενίσχυση της οικονομίας και ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας με τις ξένες αγορές. Τέλος στην παρούσα εργασία καταρτίζονται δύο σιτηρέσια χοίρων σε διαφορετικά παραγωγικά στάδια ως παραδείγματα χρήσης εναλλακτικών πρωτεϊνούχων ζωοτροφών όπου εξετάζεται αν αυτές εναλλακτικές πηγές μπορούν να αντικαταστήσουν πλήρως ή εν μέρη τις συμβατικές πηγές.el
heal.advisorNameΜπόνος, Ελευθέριοςel
heal.committeeMemberNameΓκούβα, Ευαγγελίαel
heal.committeeMemberNameΜαγκλάρας, Γεώργιοςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherIDteiep-
heal.numberOfPages49-
heal.fullTextAvailabilityfalse-
Appears in Collections:Προπτυχιακές εργασίες Τμ. Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγής

Files in This Item:
There are no files associated with this item.


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons