Please use this identifier to cite or link to this item: https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/12940
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΙγγλέζης, Άγγελοςel
dc.date.accessioned2021-06-18T09:34:39Z-
dc.date.available2021-06-18T09:34:39Z-
dc.date.issued2021-06-18-
dc.identifier.urihttps://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/12940-
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/*
dc.subjectΑρωματικά φυτάel
dc.subjectΌρνιθεςel
dc.subjectΔιατροφήel
dc.subjectΚρεοπαραγωγήel
dc.titleΗ επίδραση της προσθήκης αρωματικών φυτών στη διατροφή των ορνιθιών κρεοπαραγωγήςel
heal.typebachelorThesis-
heal.generalDescriptionΤμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγήςel
heal.classificationΟρνιθοτροφία - Διατροφήel
heal.identifier.secondaryΠτυχιακή εργασία-
heal.dateAvailable2024-01-06T16:16:08Z-
heal.languageel-
heal.accessfree-
heal.recordProviderΤ.Ε.Ι. Ηπείρουel
heal.publicationDate2021-
heal.bibliographicCitationΙγγλέζης, Α., 2021. Η επίδραση της προσθήκης αρωματικών φυτών στη διατροφή των ορνιθιών κρεοπαραγωγής. Πτυχιακή εργασία. Άρτα: T.E.I. Ηπείρου. Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγήςel
heal.abstractΗ παρούσα εργασία εκπονήθηκε στην Άρτα ως κομμάτι του ακαδημαϊκού κύκλου σπουδών του προπτυχιακού προγράμματος της πρώην Σχολής Τεχνολογίας και Γεωπονίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ηπείρου, νυν Τμήμα Γεωπονίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Κύριος σκοπός της προπτυχιακής διατριβής είναι η έρευνα για τη χρήση πρόσθετων ζωοτροφών και αρωματικών φυτών στην διατροφή ορνιθίων κρεοπαραγωγής, κοινώς broiler. Το πρώτο σκέλος της πτυχιακής εργασίας αναφέρεται συνοπτικά στην ιστορική ανάδρομη της εκτροφής των πτηνών και την κρεοπαραγωγική πτηνοτροφία στην Ελλάδα και διεθνώς. Το δεύτερο σκέλος αναφέρεται στην εκτροφή, την μορφολογία των πτηνών και διάπλαση του σώματος των πτηνών, ανάλογα με την παραγωγική κατεύθυνση. Στο τρίτο σκέλος περιγράφονται τα χαρακτηριστικά του πεπτικού συστήματος των πτηνών, οι διατροφικές ανάγκες και οι βασικοί πτηνοτροφικοί χειρισμοί για την σωστή διαβίωση των πτηνών. Στο τέταρτο και πέμπτο μέρος η εργασία αναφέρεται σε συγκεκριμένη έρευνα που έγινε στο Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τη χρήση ιδιαίτερων αιθέριων ελαίων και τη δράση τους σε παραμέτρους ζωοτεχνικές και υγείας, καθώς και στην ποιότητα του κρέατος, στην οποία επικεφαλής ήταν ο καθηγητής κ Γιάννης Σκούφος και εγώ μέλος της ερευνητικής ομάδας. Τα προσθετικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν καινοτόμα και για πρώτη φορά από όσο γνωρίζω δοκιμάστηκαν ως συστατικά του σιτηρεσίου πτηνών κρεοπαραγωγήςel
heal.advisorNameΣκούφος, Ιωάννηςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherIDteiep-
heal.numberOfPages79-
heal.fullTextAvailabilityfalse-
Appears in Collections:Προπτυχιακές εργασίες Τμ. Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγής

Files in This Item:
There are no files associated with this item.


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons