Please use this identifier to cite or link to this item: https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/12927
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΠαπαγεωργίου, Ειρήνηel
dc.date.accessioned2021-06-14T09:44:18Z-
dc.date.available2021-06-14T09:44:18Z-
dc.date.issued2021-06-14-
dc.identifier.urihttps://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/12927-
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/*
dc.subjectΖωοτροφέςel
dc.subjectΠοιοτικός έλεγχοςel
dc.subjectΠαραγωγικά ζώαel
dc.titleΠοιοτικός έλεγχος ζωοτροφών παραγωγικών ζώωνel
heal.typebachelorThesis-
heal.generalDescriptionΤμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγήςel
heal.classificationΖωοτροφές - Ποιοτικός έλεγχοςel
heal.identifier.secondaryΠτυχιακή εργασία-
heal.dateAvailable2024-01-06T16:14:38Z-
heal.languageel-
heal.accessfree-
heal.recordProviderΤ.Ε.Ι. Ηπείρουel
heal.publicationDate2021-
heal.bibliographicCitationΠαπαγεωργίου, Ε., 2021. Ποιοτικός έλεγχος ζωοτροφών παραγωγικών ζώων. Πτυχιακή εργασία. Άρτα : ΤΕΙ Ηπείρου. Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής . Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγήςel
heal.abstractΑναμφισβήτητα, οι ζωοτροφές αποτελούν την κυριότερη εισροή στα συστήματα ζωικής παραγωγής επηρεάζοντας την παραγόμενη ποσότητα, ποιότητα και σύσταση του παραγόμενου προϊόντος. Στη σύγχρονη κοινωνία και με δεδομένο την ανησυχία αλλά και την απαίτηση του καταναλωτικού κοινού για ασφαλέστερα και ποιοτικότερα τρόφιμα έχουν οδηγήσει στην ανάπτυξη μηχανισμών ελέγχου, σχετικά με την παραγωγή ζωικών προϊόντων και την ποιότητα των ζωοτροφών που χρησιμοποιούνται. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η διερεύνηση και η παρουσίαση του νομοθετικού πλαισίου σχετικά με την ασφάλεια των ζωοτροφών, αποδεικνύοντας την αναγκαιότητα για χρησιμοποίηση ζωοτροφών γνωστής και εγγυημένης σύστασης, απαλλαγμένη από ανεπιθύμητα στοιχεία, για τη διασφάλιση της ασφαλούς διατροφής των ζώων. Ο ποιοτικός έλεγχος των ζωοτροφών διασφαλίζει τη βελτίωση της διατροφής των ζώων και κατ επέκταση την υγεία τους, την παραγωγή ζωικών προϊόντων άριστης ποιότητας, ικανοποιώντας τις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτή σε ασφαλή τρόφιμα. Συμβάλει δε ιδιαίτερα σε περιπτώσεις εντατικής και βιοµηχανικού τύπου εκτροφής, καθώς µε τη χορήγηση ισόρροπων σιτηρεσίων υψηλής πεπτικότητας και πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, τα περιττώματα των εκτρεφόμενων παραγωγικών ζώων να προκαλούν την ελάχιστη δυνατή περιβαλλοντική επιβάρυνση. Περαιτέρω μελέτες πάνω στο θέμα αυτό, όπως και η εφαρμογή στρατηγικής η οποία θα αποβλέπει σε ορθές πρακτικές για την ασφάλεια και την υγιεινή των ζωοτροφών, την ευαισθητοποίηση των εμπλεκόμενων στην παραγωγή και εμπορία ζωοτροφών, τη συμμόρφωση με τις νομοθετικές απαιτήσεις, θα επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα της διασφάλιση της ποιότητας της ζωικής παραγωγής.el
heal.advisorNameΜπόνος, Ελευθέριοςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherIDteiep-
heal.numberOfPages98-
heal.fullTextAvailabilitytrue-
Appears in Collections:Προπτυχιακές εργασίες Τμ. Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγής

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΤΥΧΙΑΚΗ.pdfΠτυχιακή εργασία1.73 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons