Please use this identifier to cite or link to this item: https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/12721
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΚοντογιάννης, Κωνσταντίνοςel
dc.date.accessioned2021-04-27T11:40:18Z-
dc.date.available2021-04-27T11:40:18Z-
dc.date.issued2021-04-27-
dc.identifier.urihttps://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/12721-
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/*
dc.subjectΣιτάριel
dc.titleΗ καλλιέργεια του σιταριού στον νομό Ευβοίαςel
heal.typebachelorThesis-
heal.generalDescriptionΤμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγήςel
heal.classificationΣιτάρι - Καλλιέργεια - Εύβοιαel
heal.identifier.secondaryΠτυχιακή εργασία-
heal.dateAvailable2024-01-06T11:00:06Z-
heal.languageel-
heal.accessfree-
heal.recordProviderΤ.Ε.Ι. Ηπείρουel
heal.publicationDate2021-
heal.bibliographicCitationΚοντογιάννης, Κ., 2021. Η καλλιέργεια του σιταριού στον Νομό Εβοίας. Πτυχιακή εργασία. Άρτα: Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγήςel
heal.abstractΤα σιτηρά αποτελούν ιδιαίτερα σημαντική τροφή για τον άνθρωπο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Αποτελούν βάση της διατροφής, καθώς αποτελούν σημαντική παροχή πρωτεϊνικής πηγής (Δαλιάνης, 1999). Σύμφωνα με την Παπακώστα (2000), τα σιτηρά λόγου της βελτίωσης που μπορούν δεχθούν καθώς και ότι προσαρμόζονται με ευκολία σε σχέση με αλλά είδη που καλλιεργεί ο άνθρωπος, χρησιμοποιούνται κατά κόρον ανά τον πλανήτη. Οι ολοένα και μεγαλύτερες ανάγκες για την κάλυψη διατροφικών αναγκών των ανθρώπων, οδήγησαν σε βελτίωση της παραγωγικότητας και των καλλιεργητικών τεχνικών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή σιτηρών (Παπακώστα-Τασοπούλου, 2008). Η καλλιέργεια σιτηρών στον Ελλαδικό χώρο συνεισφέρει στο ακαθάριστο γεωργικό προϊόν κατά 20%, ενώ επί των εκτάσεων που καλλιεργούνται αποτελεί περίπου το 40% (Γκόγκας, 2005).el
heal.abstractCereals have been a very important food for humans since ancient times. They are the basis of the diet, as they are an important source of protein (Dalianis, 1999). According to Papakosta (2000), the cereals for the sake of improvement that they can accept as well as that they are easily adapted in relation to other species cultivated by man, are widely used around the world. The growing needs to meet the nutritional needs of humans, have led to improved productivity and cultivation techniques used for grain production (Papakosta-Tasopoulou, 2008). The cultivation of cereals in Greece contributes to the gross agricultural product by 20%, while on the cultivated areas it constitutes about 40% (Gogas, 2005).el
heal.advisorNameΖήσης, Κωνσταντίνοςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherIDteiep-
heal.numberOfPages85-
heal.fullTextAvailabilityfalse-
Appears in Collections:Προπτυχιακές εργασίες Τμ. Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής

Files in This Item:
There are no files associated with this item.


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons