Please use this identifier to cite or link to this item: https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/12157
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΣκόνδρας, Γεώργιοςel
dc.date.accessioned2021-02-23T11:26:29Z-
dc.date.available2021-02-23T11:26:29Z-
dc.date.issued2021-02-23-
dc.identifier.urihttps://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/12157-
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/*
dc.subjectΦράουλαel
dc.subjectΗλείαel
dc.titleΗ καλλιέργεια της φράουλας στο Ν. Ηλείας.el
heal.typebachelorThesis-
heal.classificationΦράουλες - Καλλιέργεια - Ελλάδα - Ηλείαel
heal.identifier.secondaryΠτυχιακή Εργασία-
heal.dateAvailable2024-01-06T11:03:26Z-
heal.languageel-
heal.accessfree-
heal.recordProviderΤ.Ε.Ι. Ηπείρουel
heal.publicationDate2021-02-11-
heal.bibliographicCitationΣκόνδρας, Γ., 2021. Η καλλιέργεια της φράουλας στο Ν. Ηλείας. Πτυχιακή εργασία. Άρτα: Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής.el
heal.abstractΗ επαγγελματική παραγωγή φράουλας στο νομό Ηλείας απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή για να σου αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Για παράδειγμα η ποικιλία, ο έλεγχος των ζιζανίων, ο παγετός, η χειμερινή προστασία καθώς και ο τόπος εγκατάστασης της καλλιέργειας είναι που θα κάνουν τη διαφορά στον τελικό απολογισμό. Το 40% της εγχώριας φράουλας καλλιεργείται στο νομό Ηλείας, καθώς οι θερμοκρασίες αλλά και το έδαφος της περιοχής είναι ιδανικά για την καλλιέργειά της. Η καλλιέργεια της γίνεται κατά κύριο λόγο υπο κάλυψη γιατί αυτός ο τρόπος είναι πιο αποδοτικός. Επίσης οι καλλιεργητικές φροντίδες και το πόσο άμεσα πραγματοποιούνται αυτές, επειδή η φράουλα είναι απαιτητικό φυτό επιτυγχάνουν υψηλές αποδόσεις. Ακόμα η ποικιλία που θα εγκατασταθεί στο χωράφι είναι η καταλληλότερη και έχει επιλεχθεί με τα αυστηρότερα κριτήρια του παραγωγού, καθώς υπάρχουν αρκετά είδη με ανάλογα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του καθενός. Τέλος κατά την περίοδο της ωρίμανσης ο καρπός της φράουλας επιλέγεται με διάφορα κριτήρια όπως το μέγεθος, τη ζωηρότητα, το ποσοστό ωρίμανσης και είναι αυτά που θα την κατατάξουν στις διάφορες κατηγορίες και θα δημιουργήσουν την τελική τιμή της φράουλας.el
heal.abstractProfessional strawberry production in the prefecture of Ilia requires special attention to give you the expected results. For example, variety, weed control, frost, winter protection as well as the place where the crop is set up will make a difference in the final report. 40% of the domestic strawberry is cultivated in the prefecture of Ilia, as the temperatures and the soil of the area are ideal for its cultivation. Its cultivation is mostly under cover because this way is more efficient. Also, cultivation care and how quickly these are done because strawberry is a demanding plant achieve high yields. Still the variety that will be installed in the field is the most suitable and has been selected according to the stricter criteria of the producer, as there are several species with similar advantages and disadvantages of each. Finally during the ripening period, the fruit of the strawberry is selected by various criteria such as size, vivacity, ripening rate and are the ones that will classify it in the various categories and will create the final value of the strawberry.el
heal.advisorNameΚαριπίδης, Χαράλαμποςel
heal.committeeMemberNameΖήσης, Κωνσταντίνοςel
heal.committeeMemberNameΝικολάου, Κωνσταντίναel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherIDteiep-
heal.numberOfPages74-
heal.fullTextAvailabilityfalse-
Appears in Collections:Προπτυχιακές εργασίες Τμ. Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής

Files in This Item:
There are no files associated with this item.


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons