Please use this identifier to cite or link to this item: https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/12141
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΒραβαρούση, Ελευθερίαel
dc.date.accessioned2021-02-17T10:09:58Z-
dc.date.available2021-02-17T10:09:58Z-
dc.date.issued2021-02-17-
dc.identifier.urihttps://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/12141-
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/*
dc.subjectΚαφέςel
dc.titleH καλλιέργεια του καφεόδεντρου, η σημασία στην παγκόσμια οικονομία και η επίδραση του καφέ στην υγεία.el
heal.typebachelorThesis-
heal.classificationΚαφές - Καλλιέργειαel
heal.identifier.secondaryΠτυχιακή Εργασία-
heal.dateAvailable2024-01-06T10:06:11Z-
heal.languageel-
heal.accessfree-
heal.recordProviderΤ.Ε.Ι. Ηπείρουel
heal.publicationDate2021-02-04-
heal.bibliographicCitationΒαρβαρούση, Ε., 2021. H καλλιέργεια του καφεόδεντρου, η σημασία στην παγκόσμια οικονομία και η επίδραση του καφέ στην υγεία. Πτυχιακή εργασία. Άρτα: Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής.el
heal.abstractΟ καφές είναι ένα ιδιαίτερο ρόφημα, που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μεγάλο ποσοστό του επιστημονικού και ιατρικού κλάδου. Το πρώτο μέρος της παρούσας εργασίας εστιάζεται στην περιγραφή της καλλιέργειας, της συγκομιδή και της επεξεργασίας του πρωτογενούς προϊόντος. Στο δεύτερο μέρος της εργασίας αναλύεται η οικονομική αξία του καφέ στην χώρα μας, πως η οικονομική κρίση επηρέασε την κατανάλωσή του και πόσο ζήτηση έχει το ρόφημα αυτό στην χώρα μας, το οποίο είναι εισαγόμενο. Το τρίτο μέρος της εργασίας εστιάζεται στην δομή του και στην χημική του σύσταση, στο άρωμά του και στην κύρια ουσία του την καφεΐνη η οποία είναι η ουσία που απασχολεί περισσότερο το επιστημονικό προσωπικό. Τέλος στο τέταρτο και τελευταίο κεφάλαιο παρατίθεται απόψεις του ιατρικού τομέα πάνω στο ρόφημα του καφέ και στην ουσία της καφεΐνης. Πόσο θετικό ή αρνητικό είναι στον οργανισμό για γυναίκες και άντρες, για ανήλικους και ενήλικες, ο εθισμός ως προς την ουσία και τι ισχύει όντως για τις ψυχοσωματικές ιδιότητες του καφέ.el
heal.abstractCoffee is a special drink that has held particular interest for a big percentage of the scientific and medical field. The first part of this paper focuses on the description of the cultivation, the harvest and the processing of the crop. In the second part of the paper the economic value of the crop in our county and the way the economic crisis affected the consumption and demand of the drink, which is imported into the country, are analyzed. The third part of the paper focuses on the structure and chemical composition of coffee, its’ fragrance and main compound, caffeine, which is the matter the medical field is interested in most. To conclude, in the fourth and last part of this paper, the medical field’s views on the drink and most importantly on caffeine are highlighted. The positive and negative effects of the drink in adult males and females and minors, the addictive effect it can have and the psychosomatic properties of coffee are looked upon.el
heal.advisorNameΚαριπίδης, Χαράλαμποςel
heal.committeeMemberNameΖήσης, Κωνσταντίνοςel
heal.committeeMemberNameΥφαντή, Παρασκευήel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherIDteiep-
heal.numberOfPages83-
heal.fullTextAvailabilityfalse-
Appears in Collections:Προπτυχιακές εργασίες Τμ. Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής

Files in This Item:
There are no files associated with this item.


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons