Please use this identifier to cite or link to this item: https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/12002
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΑλιμπράντης, Γεώργιοςel
dc.date.accessioned2021-01-18T08:58:31Z-
dc.date.available2021-01-18T08:58:31Z-
dc.date.issued2021-01-18-
dc.identifier.urihttps://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/12002-
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/*
dc.subjectΑμπέλιαel
dc.titleΚαλλιέργεια Αμπέλου στην Νήσο Πάρο.el
heal.typebachelorThesis-
heal.classificationΑμπελουργία - Ελλάδα - Πάροςel
heal.identifier.secondaryΠτυχιακή Εργασία-
heal.dateAvailable2024-01-06T10:30:10Z-
heal.languageel-
heal.accessfree-
heal.recordProviderΤ.Ε.Ι. Ηπείρουel
heal.publicationDate2021-01-08-
heal.bibliographicCitationΑλιμπράντης, Γ., 2021. Καλλιέργεια Αμπέλου στην Νήσο Πάρο. Πτυχιακή εργασία. Άρτα: Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής.el
heal.abstractΑντικείμενο της παρούσας εργασίας είναι η παρουσίαση της καλλιέργειας της αμπέλου στη νήσο Πάρο. Στην Πάρο φυτεύτηκε ένας πολύ μεγάλος αριθμός επιτραπέζιων και οινοποιήσιμων ποικιλιών. Εκείνες που επικράτησαν ήταν από τις ερυθρές, η Μανδηλαριά, η Βάφτρα και το Μαύρο Αηδάνι. Από τις λευκές ποικιλίες φυτεύτηκαν στην Πάρο είναι η Μονεμβασιά, το λευκό Αηδάνι και τα τελευταία χρόνια έχουν φυτευτεί αξιόλογες ποσότητες Ασύρτικου, ενώ υπήρχαν και παλιές ποικιλίες όπως είναι το Μαλουκάτο, το Συρίκι (λευκό και κόκκινο) και το Ποταμίσι. Τα περισσότερα κρασιά είναι συνδυασμός των ποικιλιών ΜανδηλαριάΜονεμβασιά. Από τη βιβλιογραφική επισκόπηση προέκυψε ότι η πλούσια αμπελοοινική παράδοση των Κυκλάδων δημιουργήθηκε χάρη στους χιλιάδες αμπελουργούς που αξιοποιούσαν κάθε καλλιεργήσιμη έκταση. Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που επικρατούν, οι παραγωγοί έχουν αναπτύξει ένα μοναδικό σύστημα κλαδέματος προκειμένου να μπορεί η καλλιέργεια να προστατευτεί από τον άνεμο. Η καλλιέργεια πολλές φορές λαμβάνει χώρα σε πολύ απότομες πλαγιές, έτσι ώστε οι βλαστοί να έρπουν στο έδαφος ακόμη και σε απόσταση που φτάνει τα 10 μέτρα. Η απόδοση της καλλιέργειας στο νησί της Πάρου δεν ξεπερνά τα 800Kg/στρέμμα.el
heal.abstractThe object of this work is the presentation of the cultivation of the vine on the island of Paros. A very large number of table and wine varieties were planted in Paros. Those who prevailed were the Reds, Mandilaria, Vaftra and MavroAidani. Among the white varieties planted in Paros are Monemvasia, white Aidani and in recent years significant quantities of Assyrtiko have been planted, while there were also old varieties such as Malukato, Syriki (white and red) and Potamisi. Most wines are a combination of the MandilariaMonemvasia varieties. The bibliographic review showed that the rich viticultural tradition of the Cyclades was created thanks to the thousands of winegrowers who used every arable land. Due to the strong winds that prevail, the producers have developed a unique pruning system so that the crop can be protected from the wind. Cultivation often takes place on very steep slopes, so that the shoots crawl on the ground even at a distance of up to 10 meters. The yield of the crop on the island of Paros does not exceed 800Kg / acre. Keywords: vine cultivation, Parian vineyards, ways of vine cultivation in Paros.el
heal.advisorNameΚαριπίδης, Χαράλαμποςel
heal.committeeMemberNameΖήσης, Κωνσταντίνοςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherIDteiep-
heal.numberOfPages61-
heal.fullTextAvailabilityfalse-
Appears in Collections:Προπτυχιακές εργασίες Τμ. Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής

Files in This Item:
There are no files associated with this item.


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons