Please use this identifier to cite or link to this item: https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/11968
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΣπαντιδάκης, Νικόλαοςel
dc.date.accessioned2021-01-08T07:27:48Z-
dc.date.available2021-01-08T07:27:48Z-
dc.date.issued2021-01-08-
dc.identifier.urihttps://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/11968-
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/*
dc.subjectΠρόβατοel
dc.titleΗ προβατοτροφία στη Δυτική Κρήτη.el
heal.typebachelorThesis-
heal.classificationΠροβατοτροφίαel
heal.identifier.secondaryΠτυχιακή Εργασία-
heal.dateAvailable2024-01-06T16:03:08Z-
heal.languageel-
heal.accessfree-
heal.recordProviderΤ.Ε.Ι. Ηπείρουel
heal.publicationDate2020-11-
heal.bibliographicCitationΣπαντιδάκης, Ν., 2020. Η προβατοτροφία στη Δυτική Κρήτη.Πτυχιακή εργασία. Άρτα: Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγής.el
heal.abstractΗ προβατοτροφία είναι ένας σημαντικός κλάδος της ζωικής παραγωγής που συμβάλει στην οικονομία κάθε χώρας, σε κάποιες χώρες σε μεγάλο βαθμό και σε άλλες σε μικρότερο. Στην Ελλάδα η εκτροφή των προβάτων παίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομία της χώρας ύστερα από την πτηνοτροφία, όσον αφορά τη ζωική παραγωγή. Πιο συγκεκριμένα, στην Κρήτη η προβατοτροφία παίζει το σημαντικότερο ρόλο στην τοπική οικονομία, εφόσον προσφέρει εισόδημα στις περισσότερες οικογένειες της περιοχής. Αυτό συμβαίνει λόγω των εδαφοκλιματικών συνθηκών. Οι συνθήκες αυτές δεν ευνοούν την ανάδειξη κάποιου άλλου κλάδου της ζωικής παραγωγής, εκτός αυτόν της αιγοτροφίας. Ακόμη, στην περιοχή της Κρήτης και πιο συγκεκριμένα της Δυτικής Κρήτης, παράγονται από την προβατοτροφία γάλα και κρέας ευρέως γνωστά για τη γεύση και τη θρεπτική τους αξία, λόγω της βοσκής που υπάρχει στην περιοχή. Τέλος, όπως θα δούμε αναλυτικότερα στην παρακάτω εργασία, παράγονται και πολλά προϊόντα που έχουν ως πρώτη ύλη το γάλα που είναι κι αυτά διαδεδομένα ακόμη και σε διεθνές επίπεδο.el
heal.advisorNameΧατζηζήσης, Λάμπροςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherIDteiep-
heal.numberOfPages56-
heal.fullTextAvailabilityfalse-
Appears in Collections:Προπτυχιακές εργασίες Τμ. Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγής

Files in This Item:
There are no files associated with this item.


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons