Please use this identifier to cite or link to this item: https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/11967
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΚουρτίδης, Δημήτριοςel
dc.date.accessioned2021-01-08T07:27:38Z-
dc.date.available2021-01-08T07:27:38Z-
dc.date.issued2021-01-08-
dc.identifier.urihttps://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/11967-
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/*
dc.subjectΦασόλιαel
dc.titleΗ καλλιέργεια και μεταποίηση του αρακά και των νωπών φασολιών στην περιοχή Ορεστιάδας.el
heal.typebachelorThesis-
heal.classificationΦασόλια - Καλλιέργειαel
heal.identifier.secondaryΠτυχιακή Εργασία-
heal.dateAvailable2024-01-06T10:59:03Z-
heal.languageel-
heal.accessfree-
heal.recordProviderΤ.Ε.Ι. Ηπείρουel
heal.publicationDate2020-12-
heal.bibliographicCitationΚουρτίδης, Δ., 2020. Η καλλιέργεια και μεταποίηση του αρακά και των νωπών φασολιών στην περιοχή Ορεστιάδας. Πτυχιακή εργασία. Άρτα: Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής.el
heal.abstractΤα λαχανικά αποτελούν τρόφιμα με σημαντική θρεπτική αξία όντας ένα σημαντικό κομμάτι της μεσογειακής διατροφής. Στα ίδια πλαίσια και ο αρακάς και τα νωπά φασόλια αποτελούν μια μεγάλη και δη εξαίρετη πηγή φυτικών ινών, πρωτεϊνών, υδατανθράκων και πλήθους βιταμινών με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Το σύνολο των διεργασιών με τη διαλογή, την τυποποίηση-συσκευασία καθώς και τη μεταποίηση του αρακά και των νωπών φασολιών αποτελεί μία σημαντική ενδιάμεση φάση μεταξύ της πρωτογενούς παραγωγής και της διάθεσης των προϊόντων στον τελικό καταναλωτή. Όλες αυτές οι διεργασίες ενέχουν ιδιαίτερης αξίας με κύριο γνώρισμά τους τη δραστηριοποίηση ενός μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων, ενώ μια εξίσου αξιόλογη θέση καταλαμβάνουν και οι διάφοροι συνεταιριστικοί φορείς όλων των μορφών (π.χ. ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών, ομάδες παραγωγών, συνεταιρισμοί περιορισμένης ευθύνης κλπ.) Η καλλιέργεια αυτών των δύο λαχανικών έχει μακρά παράδοση στην Ελλάδα ειδικά στο βόρειο τμήμα του νομού Έβρου, όπου πρωτοστατεί με την εταιρεία «ΑΡΔΑΣ FROST», η οποία εδώ και χρόνια δραστηριοποιείται στον κλάδο των κατεψυγμένων λαχανικών με μοναδικό γνώμονά της την παροχή υγιεινών προϊόντων στους καταναλωτές. Έτσι λοιπόν και η παρούσα πτυχιακή εργασία έθεσε ως σκοπό της να καταγράψει τις κύριες καλλιεργητικές μεθόδους του αρακά και του νωπού φασολιού, που ακολουθούνται, από την ώρα της σποράς έως και την τελική διάθεσή τους στην ευρεία αγορά με εστίαση στην περιοχή του βόρειου τμήματος του νομού Έβρου και ειδικότερα στην πόλη της Νέας Ορεστιάδας.el
heal.advisorNameΚαριπίδης, Χαράλαμποςel
heal.committeeMemberNameΖήσης, Κωνσταντίνοςel
heal.committeeMemberNameΒάσση, Αθανασίαel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherIDteiep-
heal.numberOfPages44-
heal.fullTextAvailabilityfalse-
Appears in Collections:Προπτυχιακές εργασίες Τμ. Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής

Files in This Item:
There are no files associated with this item.


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons