Please use this identifier to cite or link to this item: https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/11881
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΣτύλιου, Στεφανίαel
dc.date.accessioned2020-11-27T08:34:48Z-
dc.date.available2020-11-27T08:34:48Z-
dc.date.issued2020-11-27-
dc.identifier.urihttps://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/11881-
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/*
dc.subjectΓεωργικά μηχανήματαel
dc.titleΓεωργικά μηχανήματα συγκομιδής κηπευτικών προϊόντων.el
heal.typebachelorThesis-
heal.classificationΓεωργικά μηχανήματα - Συγκομιδήel
heal.identifier.secondaryΠτυχιακή Εργασία-
heal.dateAvailable2024-01-06T10:49:25Z-
heal.languageel-
heal.accessfree-
heal.recordProviderΤ.Ε.Ι. Ηπείρουel
heal.publicationDate2020-
heal.bibliographicCitationΣτύλιου, Σ., 2020. Γεωργικά μηχανήματα συγκομιδής κηπευτικών προϊόντων. Πτυχιακή εργασία. Άρτα: Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής.el
heal.abstractΕίναι γνωστό ότι τα κηπευτικά καταλαμβάνουν υψηλή θέση στη ανθρώπινη διατροφή, καθώς εξασφαλίζουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία που απαιτούνται συγκεντρώνοντας παράλληλα και ένα πλήθος φαρμακευτικών ιδιοτήτων. Η παραγωγή κηπευτικών στη χώρα μας είναι μεγάλη, αυτό οφείλεται στις ιδιαίτερες εδαφολογικές και κλιματικές συνθήκες. Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών καλλιεργείται σε μεγάλες εκτάσεις στις οποίες δύναται να πραγματοποιηθεί παράλληλη καλλιέργεια άνω του ενός είδους. Στην παρούσα πτυχιακή εργασία, παρουσιάζονται οι κυριότεροι τρόποι μηχανικής συγκομιδής των ποιο διαδεδομένων κηπευτικών προϊόντων στη χώρα μας. Εκτεταμένη αναφορά γίνεται στην πατάτα, λόγω της μεγαλύτερης οικονομικής σημασίας της. Πιο συγκεκριμένα παρουσιάζονται τα ακόλουθα κηπευτικά προϊόντα: πατάτα, τομάτα, πιπεριά, αγγούρι, πεπόνι, καρπούζι, κρεμμύδι, ριζώδη-βολβώδη, μαρούλι, σπανάκι, λάχανο, μπρόκολο, κουνουπίδι, λαχανοκομικά φασόλια (κοινώς φασολάκια) και λαχανοκομικά μπιζέλια. Αρχικά παρουσιάζεται το κάθε κηπευτικό σε όλα τα στάδια, από τη σπορά μέχρι και το στάδιο της συγκομιδής του. Ενώ στη συνεχεία παρατίθενται οι τρόποι μηχανικής συγκομιδής του εκάστοτε φυτού, οι οποίοι διαφοροποιούνται ανάλογα με τα χαρακτηριστικά που παρουσιάζει το κάθε είδος. Κάποια είδη λόγω του ότι ανήκουν στις ίδιες οικογένειες φυτών χρησιμοποιούνε παρόμοιους ή και ίδιους τρόπους συγκομιδής.el
heal.abstractBoth internationally and nationally it is well known that vegetables are of great importance to human nutrition. Not only do they provide the necessary nutrients through them, but they also provide with the medicinal properties of many of them. The production of vegetable plants in our country is high, due to the soil and climatic conditions. The greater proportion is grown on significantly large areas where more than one vegetable crop can be grown concurrently. This thesis presents some of the many types of vegetable plants. More specifically, the following are analyzed: potato, tomato, pepper, cucumbers, melons, watermelons, onions, root-bulbs, lettuce, spinach, cabbage, broccoli, cauliflower, vegetable beans (commonly green beans) and vegetable peas. In particular, each vegetable plant is analyzed from sowing to growth. The ways of harvesting the plant are listed below, which are different depending on the species. Some species, as they belong to the same family of plants, used similar to the same harvesting methods.el
heal.advisorNameΚαριπίδης, Χαράλαμποςel
heal.committeeMemberNameΤσιρογιάννης, Ιωάννηςel
heal.committeeMemberNameΖήσης, Κωνσταντίνοςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherIDteiep-
heal.numberOfPages86-
heal.fullTextAvailabilityfalse-
Appears in Collections:Προπτυχιακές εργασίες Τμ. Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής

Files in This Item:
There are no files associated with this item.


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons