Please use this identifier to cite or link to this item: https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/11642
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΔράκου, Χρυσούλαel
dc.contributor.authorΣτεργίου, Ελευθερίαel
dc.contributor.authorΠαπαϊωάνου, Κωνσταντίνοςel
dc.date.accessioned2020-10-01T08:41:52Z-
dc.date.available2020-10-01T08:41:52Z-
dc.date.issued2020-10-01-
dc.identifier.urihttps://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/11642-
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/*
dc.subjectτομάτα, σπορά, πολλαπλασιασμός, υπόστρωμαel
dc.titleΣυγκριτική μελέτη ρυθμού ανάπτυξης σποροφύτων τομάτας σε διαφορετικούς τρόπους σποράς.el
heal.typebachelorThesis-
heal.classificationΤομάταel
heal.identifier.secondaryΠτυχιακή Εργασία-
heal.dateAvailable2024-01-06T10:15:44Z-
heal.languageel-
heal.accessfree-
heal.recordProviderΤ.Ε.Ι. Ηπείρουel
heal.publicationDate2020-09-
heal.bibliographicCitationΔράκου, Χ., & Στεργίου, Ε., & Παπαϊωάννου, Κ., 2020. Συγκριτική μελέτη ρυθμού ανάπτυξης σποροφύτων τομάτας σε διαφορετικούς τρόπους σποράς. Πτυχιακή εργασία. Άρτα: Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής.el
heal.abstractΣτην παρούσα εργασία μελετήθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης στην τομάτα (Solanum lycopersicum) που φυτεύτηκε στις 13/03/2019 με διαφορετικούς τρόπους σποράς. Πρόκειται για τους εξής τρεις πιο συνηθισμένους τρόπους: ατομικά γλαστράκια, έδαφος, δίσκος σποράς. Η ποικιλία τομάτας που χρησιμοποιήθηκε ήταν το υβρίδιο ELPIDAF1,μεγαλόκαρπη τομάτα θερμοκηπίου. Πρόκειται για συνεκτικούς καρπούς, ελκυστικού κόκκινου χρώματος, υψηλής ποιότητας, ομοιόμορφης παραγωγής με καλή συμπεριφορά στις χαμηλές θερμοκρασίες. Συστήνεται για φθινοπωρινές - χειμωνιάτικες φυτεύσεις. Το πείραμα πραγματοποιήθηκε σε εμπορικό θερμοκήπιο σπορείο. Η συχνότητα και η ποσότητα των αρδεύσεων ήταν ίδια για όλους τους τρόπους φύτευσης, προσαρμοσμένη στις ανάγκες του φυτού και στις περιβαλλοντικές συνθήκες. Προσδιορίστηκε, επίσης, ο χρόνος φυτρώματος και εμφάνισης της πρώτης ταξιανθίας, το ύψος των φυταρίων και η διάμετρος των βλαστών κάτω από τις τρεις συνθήκες σποράς. Συνολικά, από την παρούσα μελέτη προκύπτει ότι ο τρόπος σποράς επηρεάζει με σημαντικό τρόπο όλες τις παραμέτρους αρχικής ανάπτυξης των φυταρίων της τομάτας για όσο χρόνο βρίσκονται αυτά στις συνθήκες του σπορείου.el
heal.abstractIn the present study, the growth rate in the tomato (Solanum lycopersicum), planted on 13/03/2019 with different sowing methods was studied. These are the three most common ways: individual pots, soil, sowing disc. The tomato variety used was the ELPIDA F1 hybrid, a large-fruited greenhouse tomato. These are cohesive fruits, attractive red color, high quality, uniform production with good behavior at low temperatures. Recommended for autumn - winter plantings. The experiment took place in commercial greenhouse. The frequency and amount of irrigation was the same for all planting methods, adapted to the needs of the plant and the environmental conditions. The time of germination and emergence of the first inflorescence, the height of the seedlings and the diameter of the shoots under the three sowing conditions were also determined. Overall, the present study shows that the sowing method significantly affects all the initial growth parameters of tomato seedlings for as long as they are in bed conditions.el
heal.advisorNameΚαριπίδης, Χαράλαμποςel
heal.committeeMemberNameΥφαντή, Παρασκευήel
heal.committeeMemberNameΖήσης, Κωνσταντίνοςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherIDteiep-
heal.numberOfPages70-
heal.fullTextAvailabilitytrue-
Appears in Collections:Προπτυχιακές εργασίες Τμ. Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ΔΡΑΚΟΥ-ΣΤΕΡΓΙΟΥ-ΠΑΠΑΙΩΑΝΟΥ.pdfΠτυχιακή Εργασία3.49 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons