Please use this identifier to cite or link to this item: https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/11303
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΑθανασιάδης, Θεόδωροςel
dc.date.accessioned2020-06-25T09:11:26Z-
dc.date.available2020-06-25T09:11:26Z-
dc.date.issued2020-06-25-
dc.identifier.urihttps://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/11303-
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/*
dc.subjectΛίπανσηel
dc.titleΗ λίπανση στην Ελλάδα.el
heal.typebachelorThesis-
heal.classificationΛίπανση φυτών - Ελλάδαel
heal.identifier.secondaryΠτυχιακή Εργασία-
heal.dateAvailable2024-01-06T10:16:38Z-
heal.languageel-
heal.accessfree-
heal.recordProviderΤ.Ε.Ι. Ηπείρουel
heal.publicationDate2014-
heal.bibliographicCitationΑθανασιάδης, Θ., 2014. Η λίπανση στην Ελλάδα. Πτυχιακή εργασία. Άρτα: Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής.el
heal.abstractΗ Γεωργία υπό την ευρεία έννοιά της στη χώρα μας, (πρώην Υπουργείο Γεωργίας), περιλαμβάνει πέντε επί μέρους κλάδους. Την φυτική παραγωγή, τη ζωική παραγωγή, τη δασική παραγωγή, την αλιεία και το περιβάλλον. Υπό την στενή όμως αυτής έννοια, Γεωργία είναι η περί την γη ασχολία, η καλλιέργεια της γης, η επιμέλεια αυτής, προς παραγωγή χρησίμων προϊόντων για άμεση και έμμεση χρήση. Άρρηκτα συνδεδεμένος με την καλλιέργεια της γης δηλαδή την γεωργία είναι και ο όρος της λίπανσης με ιστορία η οποία ξεκινά από την απαρχή της ανθρώπινης ύπαρξης πάνω στην γη και καταλήγει μέσα από ένα ταξίδι στους αιώνες, στην εποχή μας, στην αυγή του 21ου αιώνα. Η λίπανση των εδαφών και των φυτών είναι η κορυφαία γεωργική εργασία. Σ' αυτήν εμπλέκονται δύο κυρίως ειδικότητες της Γεωπονικής Επιστήμης. Η εδαφολογία και η φυσιολογία της θρέψης των φυτών. Με τη λίπανση διασφαλίζεται ο εμπλουτισμός των εδαφών με τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία και η τροφοδότηση των φυτών από αυτά για επίτευξη υψηλής παραγωγής, αλλά και παραγωγής με υψηλή θρεπτική και βιολογική αξία.el
heal.advisorNameΠετρόπουλος, Νικόλαοςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherIDteiep-
heal.numberOfPages349-
heal.fullTextAvailabilityfalse-
Appears in Collections:Προπτυχιακές εργασίες Τμ. Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής

Files in This Item:
There are no files associated with this item.


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons