Please use this identifier to cite or link to this item:
https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/11233
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Πρίφτη, Γκέρτα | el |
dc.date.accessioned | 2020-06-17T07:05:19Z | - |
dc.date.available | 2020-06-17T07:05:19Z | - |
dc.date.issued | 2020-06-17 | - |
dc.identifier.uri | https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/11233 | - |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/ | * |
dc.subject | βαμβάκι - ποιοτικός έλεγχος - σπόροι | el |
dc.title | Ποιοτικός έλεγχος του σπόρου Βαμβακιού. | el |
heal.type | bachelorThesis | - |
heal.classification | Βαμβάκι | el |
heal.identifier.secondary | Πτυχιακή Εργασία | - |
heal.dateAvailable | 2024-01-06T10:02:08Z | - |
heal.language | el | - |
heal.access | free | - |
heal.recordProvider | Τ.Ε.Ι. Ηπείρου | el |
heal.publicationDate | 2015 | - |
heal.bibliographicCitation | Πρίφτη, Γ., 2015. Ποιοτικός έλεγχος του σπόρου Βαμβακιού. Πτυχιακή εργασία. Άρτα: Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής. | el |
heal.abstract | Στην εργασία ελέχθησαν 19 τυχαία δείγματα βαμβακιού εκ των οποίων τα έξι δείγματα αποτελούνται από χνουδάτο σπόρο βαμβακιού, τα πέντε από αποχνοωμένο σπόρο βαμβακιού και τα οχτώ από σπόρο καλυπτόμενο με φάρμακο. Στα παραπάνω δείγματα πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι ώστε να γνωστοποιηθεί η απόδοση και το ποσοστό φυτρωτικότητας του σπόρου. Πραγματοποιήθηκε germination test για να ελεγχθεί η φυτρωτικότητα του σπόρου σε υπό κανονικές θερμοκρασίες περιβάλλοντος (20-25 C). Πραγματοποιήθηκε cool test για να ελεγχθεί η φυτρωτικότητα του σπόρου υπό χαμηλές θερμοκρασίες (18 C). Μετρήθηκε η υγρασία του βαμβακόσπορου με τη μέθοδο χαμηλής σταθερής θερμοκρασίας κλιβάνου για να προσδιοριστεί ο σπόρος με τη κατάλληλη υγρασία. Πραγματοποιήθηκε τεστ καθαρότητας ώστε να προσδιοριστεί το ποσοστό καθαρού σπόρου, σπασμένων σπόρων, άλλα είδη σπόρων και αδρανών υλών. Μετρήθηκε το βάρος 1000 σπόρων για να προσδιοριστεί η ομοιομορφία του σπόρου. Τέλος ελέγχθηκε η ζωτικότητα του σπόρου με την εφαρμογή τετραζολίου για να γίνει διαχωρισμός ζωντανών και νεκρών σπόρων. Οι παραπάνω έλεγχοι διενεργούνται σε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα και τα αποτελέσματα συγκρίνονται σύμφωνα με τις οδηγίες του διεθνή οργανισμού πιστοποίησης σπόρων (I.S.T.A.). | el |
heal.advisorName | Δούμα, Δήμητρα | el |
heal.academicPublisher | Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής | el |
heal.academicPublisherID | teiep | - |
heal.numberOfPages | 60 | - |
heal.fullTextAvailability | false | - |
Appears in Collections: | Προπτυχιακές εργασίες Τμ. Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής |
Files in This Item:
There are no files associated with this item.
This item is licensed under a Creative Commons License