Please use this identifier to cite or link to this item: https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/11232
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΓκογκομήτρου, Παναγιώταel
dc.date.accessioned2020-06-17T07:02:14Z-
dc.date.available2020-06-17T07:02:14Z-
dc.date.issued2020-06-17-
dc.identifier.urihttps://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/11232-
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/*
dc.subjectσιτάρι - ζέα - Ελλάδαel
dc.titleΗ καλλιέργεια της ποικιλίας σιταριού Ζέα, στην Ελλάδα.el
heal.typebachelorThesis-
heal.classificationΣιτηράel
heal.identifier.secondaryΠτυχιακή Εργασία-
heal.dateAvailable2024-01-06T10:01:44Z-
heal.languageel-
heal.accessfree-
heal.recordProviderΤ.Ε.Ι. Ηπείρουel
heal.publicationDate2015-
heal.bibliographicCitationΓκογκομήτρου, Π., 2015. Η καλλιέργεια της ποικιλίας σιταριού Ζέα, στην Ελλάδα.Πτυχιακή εργασία. Άρτα: Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής.el
heal.abstractΣτο πλαίσιο της εργασίας αυτής αρχικά γίνεται ανάλυση για την ιστορική εξέλιξη του σιταριού και την πορεία του στον χρόνο, στη συστηματική του ταξινόμηση και την περιγραφή του. Στην πορεία αναφέρονται οι ελληνικές ποικιλίες του μαλακού και σκληρού σιταριού που όμως στο πέρασμα των χρόνων σταδιακά χάθηκαν. Πιο κάτω παρατίθεται αναλυτικά η καλλιεργητική τεχνική του σιταριού που είναι η ίδια για όλες τις ποικιλίες, μαζί με διάφορες εικόνες από τη σπορά και τη συγκομιδή του. Αξίζει να σημειωθεί η πολυσυζητημένη ποικιλία του σιταριού Ζέα, που μέχρι και σήμερα διχάζει τις απόψεις των ανθρώπων. Αναλύεται η καλλιέργεια του, η συστηματική του ταξινόμηση και η πορεία του στα βάθη των χρόνων από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. Ακόμη παρουσιάζεται και αναλύεται η πρωτεΐνη που περιέχει το σιτάρι, η γλουτένη –η οποία σε κάποια ομάδα ανθρώπων δημιουργεί προβλήματα- οι ιδιότητες της ποικιλίας αυτής και η σημαντικότητά του. Τέλος αναφέρεται πως το σιτάρι Ζέα μπήκε και πάλι στην καθημερινότητα των ανθρώπων κυρίως για λόγους υγείας και όχι μόνο.el
heal.advisorNameΜάνος, Γεώργιοςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherIDteiep-
heal.numberOfPages50-
heal.fullTextAvailabilityfalse-
Appears in Collections:Προπτυχιακές εργασίες Τμ. Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής

Files in This Item:
There are no files associated with this item.


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons