Please use this identifier to cite or link to this item:
https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/11129
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Φασιάνης, Κωνσταντίνος - Μάριος | el |
dc.date.accessioned | 2020-06-11T07:21:42Z | - |
dc.date.available | 2020-06-11T07:21:42Z | - |
dc.date.issued | 2020-06-11 | - |
dc.identifier.uri | https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/11129 | - |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/ | * |
dc.subject | Ρύζι | el |
dc.subject | Φθιώτιδα | el |
dc.title | Η καλλιέργεια του ρυζιού στο Νομό Φθιώτιδας. | el |
heal.type | bachelorThesis | - |
heal.classification | Ρύζι - Καλλιέργεια - Φθιώτιδα | el |
heal.identifier.secondary | Πτυχιακή Εργασία | - |
heal.dateAvailable | 2024-01-06T10:36:01Z | - |
heal.language | el | - |
heal.access | free | - |
heal.recordProvider | Τ.Ε.Ι. Ηπείρου | el |
heal.publicationDate | 2014 | - |
heal.bibliographicCitation | Φασιάνης, Κ., 2014. Η καλλιέργεια του ρυζιού στο Νομό Φθιώτιδας. Πτυχιακή εργασία. Άρτα: Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής. | el |
heal.abstract | Το ρύζι είναι ένα από τα βασικά διατροφικά είδη της ανθρωπότητας. Αποτελεί το ένα πέμπτο των συνολικά καταναλισκόμενων θερμίδων παγκοσμίως. Αναλύουμε τις καλλιεργητικές τεχνικές και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες παράγεται το ρύζι στο Νομό Φθιώτιδας. Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στην διαδικασία σποράς, λίπανσης, συγκομιδής, εποχή σποράς, καθώς και στην προετοιμασία του ορυζώνα με τα εξειδικευμένα μηχανήματα. Αναλύουμε τους παράγοντες που επηρεάζουν την παραγωγή του, τους τρόπους αντιμετώπισής τους καθώς και τις χρήσεις των υποπροϊόντων του σε διάφορους τομείς. Αναφέρουμε τους τύπους του ρυζιού και τους διαχωρίζουμε σε σχέση με την μορφολογία και την επεξεργασία. | el |
heal.abstract | Rice is one of the main food items of humanity. Represents one fifth of total calorie we eat worldwide. Analyze the cultivation techniques and the conditions under which produced the rice in the area of Fthiotida. Specifically refers to the process of sowing, fertilization, harvesting, sowing season, as and in the preparation of the rice with the specialized machinery.We analyze the factors affecting the production of the ways to overcome them as well as the uses of by-products in various fields. Name the types of rice and we compared the morphology and processing. | el |
heal.advisorName | Καριπίδης, Χαράλαμπος | el |
heal.academicPublisher | Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Τεχνολόγων Γεωπονίας - Τμήμα Φυτικής Παραγωγής | el |
heal.academicPublisherID | teiep | - |
heal.numberOfPages | 55 | - |
heal.fullTextAvailability | true | - |
Appears in Collections: | Προπτυχιακές εργασίες Τμ. Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής |
This item is licensed under a Creative Commons License