Please use this identifier to cite or link to this item: https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/11094
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΜπέης, Σπυρίδωνel
dc.contributor.authorΝάκας, Δημήτριοςel
dc.date.accessioned2020-06-03T07:48:48Z-
dc.date.available2020-06-03T07:48:48Z-
dc.date.issued2020-06-03-
dc.identifier.urihttps://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/11094-
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/*
dc.subjectΌσπριαel
dc.subjectΦασόλιαel
dc.subjectΠαράσιταel
dc.titleΚαλλιέργεια οσπρίων, με έμφαση στο φασόλι, στην Ήπειρο και στην Δυτική Μακεδονία. Εφαρμοζόμενες καλλιεργητικές τεχνικές.Τα κυριότερα επιζήμια φυτοπαράσιτα και οι τρόποι αντιμετώπισής τους.el
heal.typebachelorThesis-
heal.generalDescriptionΤμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής (el)el
heal.classificationΌσπρια - Καλλιέργεια - Ήπειροςel
heal.classificationΌσπρια - Καλλιέργεια - Δυτική Μακεδονίαel
heal.classificationΦασόλια - Καλλιέργειαel
heal.identifier.secondaryΠτυχιακή εργασία-
heal.dateAvailable2024-01-06T10:28:18Z-
heal.languageel-
heal.accessfree-
heal.recordProviderΤ.Ε.Ι. Ηπείρουel
heal.publicationDate2020-
heal.bibliographicCitationΜπέης, Σ.- Νάκας, Δ.,2020. Καλλιέργεια οσπρίων, με έμφαση στο φασόλι, στην Ήπειρο και στην Δυτική Μακεδονία. Εφαρμοζόμενες καλλιεργητικές τεχνικές.Τα κυριότερα επιζήμια φυτοπαράσιτα και οι τρόποι αντιμετώπισής τους. Πτυχιακή εργασία. Άρτα: Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγήςel
heal.abstractΤα όσπρια (φασόλια, ρεβίθια, φακές, μπιζέλια και κουκιά) είναι τρόφιμα με σημαντική θρεπτική αξία. Είναι μέρος της μεσογειακής διατροφής. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες κυρίως άμυλο (55%) και πρωτεΐνη (20-25%). Τα όσπρια έχουν και μεγάλη βιολογική αξία. Έχουν επίσης σημαντική περιεκτικότητα σε ανόργανο ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, βιταμίνες Α και Δ. Η καλλιέργεια των οσπρίων στη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο έχει μακρά παράδοση. Σκοπός αυτής της εργασίας είναι η καταγραφή και η αξιολόγηση καλλιεργούμενων ποικιλιών οσπρίων στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της δυτικής Ελλάδας (Ήπειρος, Δυτική Μακεδονία) προκειμένου να αποδειχθεί ότι είναι τοπικά προσαρμοσμένες,ανθεκτικές στα επιβλαβή φυτοφάρμακα και έχουν καλά εμπορικά χαρακτηριστικά.el
heal.abstractLegumes (beans, chickpeas, lentils, peas and broad beans) are foods of significant nutritional value. They are part of Mediterranean diet. They are high in carbohydrate foods mainly starch (55%) and protein (20-25%). Legumes are of great biological value. They also have a significant content of inorganic calcium, phosphorus, iron, vitamins A and D. The cultivation of legumes in western Macedonia and Epirus has a long tradition. The purpose of this work is to record and evaluate cultivated legume varieties in the mountainous and semi-mountainous regions of western Greece (Epirus, western Macedonia) in order to show that are locally adapted are resistant to harmful pesticides and have good commercial characteristics.el
heal.advisorNameΠατακιούτας, Γεώργιοςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherIDteiep-
heal.numberOfPages127-
heal.fullTextAvailabilitytrue-
Appears in Collections:Προπτυχιακές εργασίες Τμ. Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Nakas,D._Mpeis,S._GEV_2020.pdfΠτυχιακή Εργασία3.9 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons