Please use this identifier to cite or link to this item:
https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/11094
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Μπέης, Σπυρίδων | el |
dc.contributor.author | Νάκας, Δημήτριος | el |
dc.date.accessioned | 2020-06-03T07:48:48Z | - |
dc.date.available | 2020-06-03T07:48:48Z | - |
dc.date.issued | 2020-06-03 | - |
dc.identifier.uri | https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/11094 | - |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/ | * |
dc.subject | Όσπρια | el |
dc.subject | Φασόλια | el |
dc.subject | Παράσιτα | el |
dc.title | Καλλιέργεια οσπρίων, με έμφαση στο φασόλι, στην Ήπειρο και στην Δυτική Μακεδονία. Εφαρμοζόμενες καλλιεργητικές τεχνικές.Τα κυριότερα επιζήμια φυτοπαράσιτα και οι τρόποι αντιμετώπισής τους. | el |
heal.type | bachelorThesis | - |
heal.generalDescription | Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής (el) | el |
heal.classification | Όσπρια - Καλλιέργεια - Ήπειρος | el |
heal.classification | Όσπρια - Καλλιέργεια - Δυτική Μακεδονία | el |
heal.classification | Φασόλια - Καλλιέργεια | el |
heal.identifier.secondary | Πτυχιακή εργασία | - |
heal.dateAvailable | 2024-01-06T10:28:18Z | - |
heal.language | el | - |
heal.access | free | - |
heal.recordProvider | Τ.Ε.Ι. Ηπείρου | el |
heal.publicationDate | 2020 | - |
heal.bibliographicCitation | Μπέης, Σ.- Νάκας, Δ.,2020. Καλλιέργεια οσπρίων, με έμφαση στο φασόλι, στην Ήπειρο και στην Δυτική Μακεδονία. Εφαρμοζόμενες καλλιεργητικές τεχνικές.Τα κυριότερα επιζήμια φυτοπαράσιτα και οι τρόποι αντιμετώπισής τους. Πτυχιακή εργασία. Άρτα: Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής | el |
heal.abstract | Τα όσπρια (φασόλια, ρεβίθια, φακές, μπιζέλια και κουκιά) είναι τρόφιμα με σημαντική θρεπτική αξία. Είναι μέρος της μεσογειακής διατροφής. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες κυρίως άμυλο (55%) και πρωτεΐνη (20-25%). Τα όσπρια έχουν και μεγάλη βιολογική αξία. Έχουν επίσης σημαντική περιεκτικότητα σε ανόργανο ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, βιταμίνες Α και Δ. Η καλλιέργεια των οσπρίων στη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο έχει μακρά παράδοση. Σκοπός αυτής της εργασίας είναι η καταγραφή και η αξιολόγηση καλλιεργούμενων ποικιλιών οσπρίων στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της δυτικής Ελλάδας (Ήπειρος, Δυτική Μακεδονία) προκειμένου να αποδειχθεί ότι είναι τοπικά προσαρμοσμένες,ανθεκτικές στα επιβλαβή φυτοφάρμακα και έχουν καλά εμπορικά χαρακτηριστικά. | el |
heal.abstract | Legumes (beans, chickpeas, lentils, peas and broad beans) are foods of significant nutritional value. They are part of Mediterranean diet. They are high in carbohydrate foods mainly starch (55%) and protein (20-25%). Legumes are of great biological value. They also have a significant content of inorganic calcium, phosphorus, iron, vitamins A and D. The cultivation of legumes in western Macedonia and Epirus has a long tradition. The purpose of this work is to record and evaluate cultivated legume varieties in the mountainous and semi-mountainous regions of western Greece (Epirus, western Macedonia) in order to show that are locally adapted are resistant to harmful pesticides and have good commercial characteristics. | el |
heal.advisorName | Πατακιούτας, Γεώργιος | el |
heal.academicPublisher | Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής | el |
heal.academicPublisherID | teiep | - |
heal.numberOfPages | 127 | - |
heal.fullTextAvailability | true | - |
Appears in Collections: | Προπτυχιακές εργασίες Τμ. Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Nakas,D._Mpeis,S._GEV_2020.pdf | Πτυχιακή Εργασία | 3.9 MB | Adobe PDF | View/Open |
This item is licensed under a Creative Commons License