Please use this identifier to cite or link to this item:
https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/11031
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Ζούτη, Αγγελική | el |
dc.date.accessioned | 2020-05-27T09:04:51Z | - |
dc.date.available | 2020-05-27T09:04:51Z | - |
dc.date.issued | 2020-05-27 | - |
dc.identifier.uri | https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/11031 | - |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/ | * |
dc.title | Χρήση προβιοτικών και πρεβιοτικών στη διατροφή των πτηνών | el |
heal.type | bachelorThesis | - |
heal.dateAvailable | 2024-01-06T16:08:34Z | - |
heal.language | el | - |
heal.access | free | - |
heal.recordProvider | Τ.Ε.Ι. Ηπείρου | el |
heal.publicationDate | 2020 | - |
heal.abstract | Η πτηνοτροφία αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους κλάδους της ζωικής παραγωγής καθώς είναι ένας αρκετά κερδοφόρος κλάδος για τους επιχειρηματίες αλλά και για το εργατικό δυναμικό. Η προσπάθεια των επιστημόνων να βελτιώσουν τις αποδόσεις των πτηνών σε κρέας και σε αυγά αρχικά τους οδήγησε στην εύρεση παραγόντων που θα συνέβαλαν στην ταχεία ανάπτυξή τους. Οι παράγοντες αυτοί χρησίμευαν στην αύξηση των αποδόσεων των πτηνών αλλά και στην βελτίωση του επιπέδου υγείας τους. Οι λεγόμενοι αντιβιοτικοί αυξητικοί παράγοντες είχαν θετικά εμφανή αποτελέσματα τον πρώτο καιρό, αλλά με την πάροδο του χρόνου αποδείχτηκε ότι θα μπορούσαν να προκαλέσουν ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην υγεία των ζώων, όσο και των ανθρώπων. Προκειμένου να μπορέσουμε να εξαλείψουμε αυτές τις επιπτώσεις είναι ανάγκη να ερευνήσουμε άλλες ουσίες που θα αποτελούσαν θρεπτικούς παράγοντες για τα πτηνά. Σύγχρονες έρευνες σχετικά με τη χρήση των προβιοτικών και πρεβιοτικών ουσιών στα σιτηρέσια των πτηνών είναι ελπιδοφόρες για την βελτίωση της τωρινής κατάστασης σχετικά με την υγεία των πτηνών αλλά και την αύξηση των αποδόσεών τους. Σε γενικές γραμμές, οι ουσίες αυτές αποσκοπούν στo να βελτιώσουν και να σταθεροποιήσουν την ισορροπία της μικροχλωρίδας του εντέρου των πτηνών και κατά συνέπεια στην βελτίωση της υγείας του | el |
heal.advisorName | Μπόνος, Ελευθέριος | el |
heal.academicPublisher | Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγής | el |
heal.academicPublisherID | teiep | - |
heal.numberOfPages | 84 | - |
heal.fullTextAvailability | true | - |
Appears in Collections: | Προπτυχιακές εργασίες Τμ. Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγής |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Zouti, A._TTG_2020.pdf | 2.25 MB | Adobe PDF | View/Open |
This item is licensed under a Creative Commons License