Please use this identifier to cite or link to this item: https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/10595
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΚοντούδη, Μαρίαel
dc.date.accessioned2019-12-11T09:00:08Z-
dc.date.available2019-12-11T09:00:08Z-
dc.date.issued2019-12-11-
dc.identifier.urihttps://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/10595-
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/*
dc.subjectΑμπέλιαel
dc.titleΑπό την αμπελουργία στην οινοποίηση.el
heal.typebachelorThesis-
heal.generalDescriptionΤμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής.el
heal.classificationΑμπελουργία - Οινοποίσηel
heal.identifier.secondaryΠτυχιακή Εργασία-
heal.dateAvailable2024-01-06T10:08:30Z-
heal.languageel-
heal.accessfree-
heal.recordProviderΤ.Ε.Ι. Ηπείρουel
heal.publicationDate2019-12-03-
heal.bibliographicCitationΚοντούδη, Μ. 2019. Από την αμπελουργία στην οινοποίηση.Πτυχιακή εργασία. Άρτα: Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής.el
heal.abstractΣτην παρούσα εργασία πραγματοποιήθηκε αρχικά η ιστορική αναδρομή αναφορικά με τη σημασία της αμπελοκαλλιέργειας και του οίνου στον ελλαδικό χώρο, από την Αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή. Ακολούθως, περιεγράφηκαν τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά της αμπέλου και αναλύθηκαν τα στάδια της αμπελοκαλλιέργειας, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών καλλιεργητικών τεχνικών που εφαρμόζονται για την αποδοτική καλλιέργεια του συγκεκριμένου φυτού. Εν συνεχεία, παρουσιάστηκαν τα στάδια της κλασικής μεθόδου οινοποίησης, από την έκθλιψη και την αποβοστρύχωση των καρπών έως την εμφιάλωση των οίνων και την τοποθέτηση των ετικετών στους περιέκτες. Κατόπιν, παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα στοιχεία για τους επιμέρους τύπους οινοποίησης, την ερυθρή, τη λευκή, την ερυθρωπή, καθώς και για τις ειδικές τεχνικές οινοποίησης, όπως επί παραδείγματι για την παρασκευή αφρωδών οίνων.el
heal.abstractThe current thesis retrospects the importance of viticulture and wine in the Hellenic expanse from antiquity until our time. Fundamental attributes of the grape vine will be described and the stages of viticulture will be thoroughly analyzed, including the special techniques applied targeting the most profitable growth of the specific plant. The stages of the classic wine making process will be presented, from the breaking and separating the fruit from the peel to the bottling of the wine and labeling the containers. Finally, specific clues on each wine making process, red , white and roze, will be presented as well as special wine making techniques, like the production of sparkling wines.el
heal.advisorNameΚανταρτζής, Αλέξανδροςel
heal.committeeMemberNameΚαριπίδης, Χαράλαμποςel
heal.committeeMemberNameΥφαντή, Παρασκευήel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherIDteiep-
heal.numberOfPages71-
heal.fullTextAvailabilityfalse-
Appears in Collections:Προπτυχιακές εργασίες Τμ. Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής

Files in This Item:
There are no files associated with this item.


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons