Please use this identifier to cite or link to this item: https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/10325
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΚαπέρδας, Κωνσταντίνοςel
dc.contributor.authorΜαρινάκης, Γεώργιοςel
dc.date.accessioned2019-09-20T07:35:46Z-
dc.date.available2019-09-20T07:35:46Z-
dc.date.issued2019-09-20-
dc.identifier.urihttps://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/10325-
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/*
dc.subjectΓλιστρίδαel
dc.titleΕπίδραση της αζωτούχου λίπανσης στην ολική αντιοξειδωτική ικανότητας της γλιστρίδας καλλιεγούμενης σε μείγμα τύρφης περλίτη κατά την εαρινή περίοδο.el
heal.typebachelorThesis-
heal.classificationΦυτά - Θρέψηel
heal.identifier.secondaryΠτυχιακή Εργασία-
heal.dateAvailable2024-01-06T09:40:51Z-
heal.languageel-
heal.accessfree-
heal.recordProviderΤ.Ε.Ι. Ηπείρουel
heal.publicationDate2019-09-18-
heal.bibliographicCitationΚαπέρδας, Κ., & Μαρινάκης, Γ., 2019. Επίδραση της αζωτούχου λίπανσης στην ολική αντιοξειδωτική ικανότητας της γλιστρίδας καλλιεγούμενης σε μείγμα τύρφης περλίτη κατά την εαρινή περίοδο. Πτυχιακή εργασία. Άρτα: Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής.el
heal.abstractΗ γλιστρίδα είναι ένα δημοφιλές λαχανικό. Καταναλώνεται κυρίως νωπή σε σαλάτες. Σκοπός της παρούσας εργασίας ήταν να μελετηθεί η επίδραση της αζωτούχου λίπανσης στην ολική αντιοξειδωτική ικανότητα των φυτών της γλιστρίδας σε συνδυασμό με την συσσώρευση νιτρικών και τη μεταβολή του βάρους των φυτών. Τα φυτά καλλιεργήθηκαν κατά την ανοιξιάτικη περίοδο σε μείγμα τύρφης περλίτη και η λίπανση των φυτών έγινε με την χορήγηση θρεπτικών διαλυμάτων με τρία επίπεδα αζωτούχου λίπανσης (50, 200 και 350 mg/L Ν). Ο προσδιορισμός της ολικής αντιοξειδωτικής ικανότητας έγινε με την μέθοδο DPPH και των νιτρικών με την μέθοδο του χρωμοτροπικού οξέος. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η αύξηση της αζωτούχου λίπανσης προκαλεί σημαντική αύξηση στην συσσώρευση νιτρικών στους ιστούς των φυτών. Παράλληλα βρέθηκε ότι τα φυτά της γλιστρίδας σε συνθήκες αυξημένης αζωτούχου λίπανσης (350 mg/L Ν), παρουσίασαν αύξηση της ολικής τους αντιοξειδωτικής ικανότητας, όταν αυτά αναπτύσσονται κατά την άνοιξη.el
heal.advisorNameΚαριπίδης, Χαράλαμποςel
heal.committeeMemberNameΔούμα, Δήμητραel
heal.committeeMemberNameΖήσης, Κωνσταντίνοςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherIDteiep-
heal.numberOfPages63-
heal.fullTextAvailabilitytrue-
Appears in Collections:Προπτυχιακές εργασίες Τμ. Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Πτυχιακή-reviewed-ΤΕΛΙΚΗ Σεπέμβρης.pdfΠτυχιακή Εργασία1.27 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons