Please use this identifier to cite or link to this item:
https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/10102
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Λεμούσια, Ελένη | el |
dc.date.accessioned | 2019-06-26T12:06:42Z | - |
dc.date.available | 2019-06-26T12:06:42Z | - |
dc.date.issued | 2019-06-26 | - |
dc.identifier.uri | https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/teiep/10102 | - |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα | * |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/gr/ | * |
dc.subject | Σπόροι | el |
dc.subject | Ντομάτα | el |
dc.title | Διερεύνηση της βλαστικής ικανότητας βιολογικού και συμβατικού σπόρου τομάτας | el |
heal.type | bachelorThesis | - |
heal.secondaryTitle | Seed germination of biological and conventional tomato seeds | en |
heal.classification | Κηπευτικά - Καλλιέργεια - Τομάτα | el |
heal.dateAvailable | 2024-01-06T10:24:45Z | - |
heal.language | el | - |
heal.access | free | - |
heal.recordProvider | Τ.Ε.Ι. Ηπείρου | el |
heal.publicationDate | 2019-06-25 | - |
heal.bibliographicCitation | Λεμούσια, Ε.,2019. Διερεύνηση της βλαστικής ικανότητας βιολογικού και συμβατικού σπόρου ντομάτας. Πτυχιακή εργασία. Άρτα:Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων- Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής. | el |
heal.abstract | Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η διερεύνηση των διαφορών της βλαστικής ικανότητας ανάμεσα στους συμβατικούς και βιολογικούς σπόρους ντομάτας. Προς τούτο, και αφού γίνει μια βιβλιογραφική επισκόπηση, στην οποία εντοπίζονται και περιγράφονται επίσης οι θεωρητικές διαφορές μεταξύ συμβατικής και βιολογικής καλλιέργειας, ακολουθεί μια πειραματική διαδικασία. Για τον σκοπό αυτό δημιουργούνται τρία κεφάλαια στην παρούσα πτυχιακή εργασία, τα δύο πρώτα αμιγώς θεωρητικά και το τρίτο περιγράφει το πείραμα και μελετάει τα αποτελέσματα αυτού. Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται η περιγραφή των βασικών χαρακτηριστικών της συμβατικής και της βιολογικής γεωργίας ενώ στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται η παρουσίαση των παραμέτρων σποροπαραγωγής και κάποια ενδεικτικά στοιχεία για την ντομάτα. Στο τρίτο κεφάλαιο περιγράφεται η πειραματική διαδικασία. Κατά την πειραματική διαδικασία αυτή μελετάται η βλάστηση βιολογικών και συμβατικών σπόρων ντομάτας, που επωάστηκαν σε θερμοκρασίες 22ο C, 18ο C, 16ο C, 14ο C. Εν συνεχεία γίνεται μια ανάλυση των αποτελεσμάτων, ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα σχετικά με τις διαφορές στην βλάστηση συμβατικών και βιολογικών σπόρων ντομάτας. Τέλος το κεφάλαιο κλείνει με μια παρουσίαση των αποτελεσμάτων. Συνοπτικά τα συμπεράσματα του πειράματος είναι τα ακόλουθα: Παρατηρείται κατά κανόνα διαφορά της βλαστικότητας μεταξύ των βιολογικών και των συμβατικών σπόρων της ντομάτας, με τους συμβατικούς σπόρους να βλαστάνουν σε μεγαλύτερο ποσοστό. Επίσης, παρατηρείται κατα κανόνα διαφορά μεταξύ της βλάστησης ανά μέτρηση, ανάλογα με τη θερμοκρασία μεταξύ συμβατικών και βιολογικών σπόρων. Τέλος, παρατηρούμε να εμφανίζεται διακύμανση στο ποσοστό βλάστησης τόσο των βιολογικών όσο και των συμβατικών σπόρων ανάλογα με την θερμοκρασία. | el |
heal.advisorName | Νικολάου, Κωνσταντίνα | el |
heal.committeeMemberName | Δούμα, Δήμητρα | el |
heal.committeeMemberName | Καριπίδης, Χαράλαμπος | el |
heal.academicPublisher | Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής | el |
heal.academicPublisherID | teiep | - |
heal.numberOfPages | 50 | - |
heal.fullTextAvailability | false | - |
Appears in Collections: | Προπτυχιακές εργασίες Τμ. Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής |
Files in This Item:
There are no files associated with this item.
This item is licensed under a Creative Commons License